3.7אלף
הדפסה
קיש ברוקולי
קיש ברוקולי נהדר ומאוד טעים. קיש ברוקולי עם בצק פריך ומילוי של עשיר עם שמנת וגבינת פרמז'ן שיתנו לכם קיש ברוקולי טעים ומפנק בקלי קלות.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- לבצק
- קמח לבן - כוס
- קמח מלא - חצי כוס
- מלח - חצי כפית
- חמאה - 70 גרם רכה חתוכה לקוביות
- שמן - 20 מ''ל
- ביצה - 1 בגודל M
- מים קרים - כף
- למילוי
- בצל סגול - 2
- ברוקולי - 400 גרם (חצי חבילה מהקפואים בסופר)
- שמנת לבישול - 250 מ''ל - מיכל אחד (10-15%)
- שמנת חמוצה - חצי גביע
- ביצה - 1
- קמח לבן - 4 כפות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- גבינת פרמז'ן - 50 גרם
- שמן קנולה - מעט
הוראות הכנה
מכינים את הבצק
- מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שהם מתאספים לכדור סביב הלהבים.
- ייתכן שלא יהיה צורך במים. חשוב לעבוד עם חמאה קרה מאד - אחרת הבצק לא ייצא פריך.
- אם לשים את הבצק בידיים צריך לשמור עם מינימום מגע כדי לא להמיס את החמאה יותר מההכרחי. (במילים אחרות, לא לשחק בבצק).
מכינים את המלית
- מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. זה חשוב, אחרת הבסיס העבה של הברוקולי לא יתבשל.
- חולטים את הברוקולי כמה דקות במים עם מעט מלח עד שהברוקולי רך אבל לא סמרטוטי, הוא ימשיך להתרכך באפייה.
- חותכים את הבצלים הסגולים לחצאי טבעות ומטגנים קלות עד תחילת השחמה בשמן קנולה.
- בקערה אחרת מערבבים חצי מיכל שמנת חמוצה, 1 מיכל שמנת לבישול, 4 כפות קמח וביצה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מכינים את הקיש
- מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
- מעבירים את הבצק לתבנית עגולה עם שוליים נמוכים. (גם תבנית עגולה חד"פ תהיה טובה)
- מניחים על הבצק את הברוקולי והבצל המטוגן ושופכים מעל את הבלילה.
- מגררים גבינת פרמז'ן מעל ושולחים לאפייה ב200 מעלות, כחצי שעה, עד שהמלית יבשה.
זהו! מוכן!