5.8אלף 
הדפסה
פתיתים אדומים עם ירקות
פתיתים עשירים בטעם, עם ירקות ורוטב אדום טעים במיוחד. פתיתים אדומים עם ירקות זו תוספת נהדרת לכל ארוחה, הולכת מצוין ליד עוף או שניצל או צלי בקר ומתאימה לילדים ומבוגרים כאחד. טעים מאוד, נראה נפלא וקל מאוד להכנה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
מרכיבים
- פתיתים - 2 כוסות מהסוג החביב עליכם. אני מעדיף את העגולים
- גזר - 1
- פלפל אדום - 1 לא גדול
- אפונה - חצי כוס קפואה
- רסק עגבניות - 100 גרם
- שום כתוש - 2
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- כמון - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים רותחים - 2 כוסות וחצי
- שמן קנולה - 3 כפות
הוראות הכנה
- פורסים את הגזר לעיגולים דקים דקים דקים (מומלץ להיעזר במנדולינה)
- חותכים את הפלפל לקוביות קטנות.
- שמים את האפונה הקפואה במסננת ושוטפים כמה שניות במים שירד מהן הקרח.
- מחממים את שמן בסיר.
- כשהשמן חם מוסיפים את פרוסות הגזר ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב עד שהגזר מתרכך.
- מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה וחצי.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים, האפונה והתבלינים ומערבבים היטב.
- מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ומבשלים 10 דקות כשכל 2-3 דקות מערבבים.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 5 דקות.
זהו! מוכן!