פיצה פאן – פיצה מבצק עבה
אין כמו פיצה. זו עובדה. נכון שהפיצה האיטלקית המקורית היא מבצק דק וקריספי - אבל פיצה מבצק עבה - אוורירית, פריכה וטעימה במיוחד זו כבר אופרה אחרת. פיצה פאן - נקראת על שם הכנתה המקורית - בתוך מחבת (pan = מחבת). המחבת שימש כמעיין מסגרת לפיצה - לתת לה צורה ושלא תגלוש החוצה.
אני משתמש בתבנית קפיצית 24 לעוגה. ככה גם יותר קל לחלץ את היצה ולהגיש אותה. אפשר גם להשתמש בתבנית חד פעמית עגולה.
נכון, זמן ההכנה הוא כ-10 שעות. אבל רוב הזמן זה להתפחת הבצק. מה שאני עושה זה להכין את הבצק בבוקר (עניין של 5 דקות) ומשאיר להתפחה עד שאני חוזר מהעבודה.
- זמן הכנה : 9h 30 min
- זמן בישול : 12 דקות
- כמות : 2 פיצות
מרכיבים
- קמח - 400 גרם
- שמרים יבשים - אינסטנט - חצי כף
- שמן זית - 2 כפיות
- מים פושרים - כוס ועוד 3 כפות
- מלח - 2 כפיות
- רוטב פיצה - קישור למתכון בהמשך
- גבינה צהובה - 100 גרם
- מוצרלה - 100 גרם
- תוספות לפיצה - לפי הטעם
- ספריי שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים, והשמן.
- מוסיפים כוס מים תוך ערבוב (בידיים או במיקסר) אם צריך - מוסיפים עוד מים (עד 3 כפות).
- מוסיפים את המלח ולשים שוב בידיים עד שיש בצק אחיד ויציב.
- מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים אותה בניילון נצמד ומשאירים להתפחה 4 שעות לפחות (עד 24 שעות) במקום אפלולי (למשל בתוך תנור כבוי, או אם לא חם מדי - על השיש). ככל שנתפיח יותר זמן - הפיצה תהיה אוורירית ורכה יותר. 4 שעות יעשו את העבודה - האופטימלי זה 8.
- מפזרים מעל הבצק קמח ומעבירים למשטח עבודה מקומח.
- מחלקים את הבצק ל2 חלקים (אלא אם אתם אוהבים פיצה עבה במיוחד ואז משתמשים בכל הבצק בפיצה אחת).
- לוקחים תבנית קפיצית או תבנית עגולה משמנים אותה מכל הצדדים בעזרת ספריי שמן.
- לוקחים את הבצק, ולוחצים אותו על כל התחתית. מכסים שוב בניילון ומשאירים להתפחה שעה וחצי נוספות.
- בזמן שהבצק תופח שוב - מכינים רוטב לפיצה על פי המתכון הזה. (אפשר כמובן להשתמש ברוטב מוכן. מה שבא לכם.
- מחממים את התנור ל230 מעלות - אם יש לכם תנור עם אופציה לחום מלמטה - השתמשו באופציה הזו. אם לא - טורבו רגיל.
- משטחים שוב את הבצק לצדדים של התבנית.
- מכסים את הבצק ברוטב חוץ מהשוליים.
- מגרדים את הגבינה ומפזרים על הרוטב ומפזרים את התוספות הרצויות.
- מכניסיםפ לתנור ל12 דקות עד הזהבה של הגבינה והבצק.
- מוציאים לקרש חיתוך ומחלקים את הפיצה בכיף.
זהו! מוכן!