4אלף
הדפסה
עלי פילו במילוי פסטו וגבינות
עלי פילו במילוי פסטו, גבינות ועגבניות שרי זה מעדן שמי שלא טעם פשוט מפסיד. זה כמו בורקס, רק פריך ולא כבד. בלי מרגרינה או חמאה - רק פסטו, גבינות וירקות. הגבינות נמסות, העגבניה מתמוססת והפסטו עם הפריכות של עלי הפילו משלימים את כל העסק למעדן נפלא.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 12 חתיכות
מרכיבים
- עלי פילו - 3
- ממרח פסטו
- עגבניות שרי - אשכול
- גבינה בולגרית
- גבינה צפתית
- שמן זית - מעט (או תרסיס שמן זית)
הוראות הכנה
- מפשירים את עלי הפילו ללילה במקרר - כך יהיה נוח יותר לעבוד איתם.
- חותכים את עגבניות השרי לפלחים.
- מרססים או מורחים מעט שמן זית על עלה הפילו התחתון.
- מניחים עליו עלה ופילו מורחים גם אותו בשמן זית.
- מניחים עליו עוד עלה פילו
- מורחים את העלה העליון בשכבה דקה של פסטו.
- מסדרים שורה של עגבניות, גבינה בולגרית וגבינה צפתית.
- מגלגלים וחותכים את הגליל ל12 חתיכות.
- מסדרים בזוגות בשקעים של תבנית מאפינס.
- אופים על 180 מעלות כ30 דקות עד שמזהיב.
- להשגיח שמתייבש בתחתית התבנית.
זהו! מוכן! איזה מעדן...
אופציות נוספות: עגבניות שרי במקום גמבה קלויה, שילוב של פסטו, ריקוטה פטריות מטוגנות ובצל מטוגן, או ריקוטה, תרד מאודה ופסטו, ופאשר למרוח ממרח עגבניות מיובשות במקום פסטו.