5אלף
הדפסה
סלט קינואה וחמוציות
סלט קינואה וחמוציות הוא סלט נהדר לאירוחים כשאתם רוצים להציג תוספת מרשימה בכלום עבודה. הסלט מלא בכל טוב, מלא בעשבי תיבול טובים ומקבל טוויסט נהדר מהחמוציות.
- זמן הכנה : 35 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- קינואה - כוס וחצי
- מים רותחים - 3 כוסות
- שמן קונלה - כף
- כוסברה - חצי צרור
- פטרוזיליה - חצי צרור
- בזיליקום טרי - 5 עלים טריים
- ראש סלרי - 1 (לא חובה)
- גבעולי סלרי - 4 - עם העלים
- חמוציות - כוס
- שמן זית - לפי הטעם
- מיץ לימון - מחצי לימון
- מלח - לפי הטעם
הוראות הכנה
- שוטפים טוב טוב את הקינואה במסננת עד שהיא נקייה לחלוטין ומחכים שכל המים יטפטפו.
- מחממים שמן קנולה בסיר קטן.
- מוסיפים את הקינואה המסוננת ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים ומעט מלח ומבשלים 15 דקות כשמדי פעם מערבבים. מבשלים עד שהמים מתאדים והקינואה מתרככת כמעט לגמרי.
- נותנים לקינואה להתקרר.
- מקלפים את ראש הסלרי וחותכים אותו לקוביות.
- קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה ועלי הסלרי.
- קוצצים את גבעולי הסלרי.
- מעבירים הכל לקערה, מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית.
- מוסיפים את החמוציות.
- מערבבים הכל.
זהו! מוכן!