סלט קינואה וחמוציות

סלט קינואה וחמוציות הוא סלט נהדר לאירוחים כשאתם רוצים להציג תוספת מרשימה בכלום עבודה. הסלט מלא בכל טוב, מלא בעשבי תיבול טובים ומקבל טוויסט נהדר מהחמוציות.
- זמן הכנה : 35 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- קינואה - כוס וחצי
- מים רותחים - 3 כוסות
- שמן קונלה - כף
- כוסברה - חצי צרור
- פטרוזיליה - חצי צרור
- בזיליקום טרי - 5 עלים טריים
- ראש סלרי - 1 (לא חובה)
- גבעולי סלרי - 4 - עם העלים
- חמוציות - כוס
- שמן זית - לפי הטעם
- מיץ לימון - מחצי לימון
- מלח - לפי הטעם
הוראות הכנה
- שוטפים טוב טוב את הקינואה במסננת עד שהיא נקייה לחלוטין ומחכים שכל המים יטפטפו.
- מחממים שמן קנולה בסיר קטן.
- מוסיפים את הקינואה המסוננת ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים ומעט מלח ומבשלים 15 דקות כשמדי פעם מערבבים. מבשלים עד שהמים מתאדים והקינואה מתרככת כמעט לגמרי.
- נותנים לקינואה להתקרר.
- מקלפים את ראש הסלרי וחותכים אותו לקוביות.
- קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה ועלי הסלרי.
- קוצצים את גבעולי הסלרי.
- מעבירים הכל לקערה, מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית.
- מוסיפים את החמוציות.
- מערבבים הכל.
זהו! מוכן!