5.4אלף
הדפסה
סלט פטריות חם ברוטב יין אדום
סלט פטריות חם, מעבר לזה שהוא נראה מצוין ומריח נהדר - הוא טעים בצורה שאין לתאר. הפטריות מתבשלות ביין אדום טוב עם חומץ בלסמי משובח וסופחות את הטעמים המשובחים יחד עם הבצל שמתקרמל לו ברוטב - אנחנו מקבלים סלט שיפאר כל שולחן.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פטריות - 2 סלסלאות - עם פטריות קטנות יחסית
- בצל סגול - בינוני
- יין אדום יבש - 300 מ''ל - מסוג שאתם אוהבים לשתות
- חומץ בלסמי - 50 מ''ל
- סוכר - 2 כפות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - כפית
- חסה - כמה עלים של חסה אייסברג - או עלי בייבי או אנדיב (עולש)
- שומשום - קורט
הוראות הכנה
- מנקים את הפטריות ומורידים את קצה הרגל שלהן.
- חותכים את הבצל לחצאי עיגולים.
- מחממים סיר (בלי שמן) על האש.
- כשהסיר חם - מכניסים את הפטריות והבצל לסיר ומבשלים על אש גדולה כמה דקות תוך ערבוב. (הפטריות יתחילו לשרות ולצפצף - זה בסדר, לא להיבהל).
- כשהבצל מתרכך והפטריות מסיימות להפריש נוזלים - מוסיפים את היין, החומץ, הסוכר, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש לכמעט מינימום.
- מבשלים על אש נמוכה (שיהיה בעבוע קל) 40 דקות לפחות עד להצטמצמות הרוטב לפחות משליש הכמות המקורית כשמדי כמה דקות מערבבים.
זהו! מוכן!
מסננים מעט מהנוזלים ומגישים על מצע של חסה (אפשר גם בלי...) ומפזרים שומשום מלמעלה.
מומלץ להגיש חם ישר מהסיר - או קר ישר מהמקרר. לא בטמפ' החדר.