סלט עדשים בטטה
סלט עדשים ובטטות הוא סלט עשיר, מתקתק וטעים שמתאים לארוחות גדולות ואירוחים. סלט עדשים ובטטה הוא סלט קל להכנה שאפשר להגיש פושר או קר - הוא בריא מאוד וקוצר המון מחמאות. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עדשים שחורות קטנות - כוס
- בצל סגול - 2-3
- בטטות - 2
- סוכר חום - חצי כוס (אפשר גם דמררה)
- שמן זית - 2 כפות
- חומץ בלסמי - רבע כוס
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מכניסים את העדשים השחורות לסיר קטן ומכסים במים קרים ועוד קצת.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהעדשים מגיעים לרמת אל-דנטה. משהו כמו רבע שעה.
- מסירים מהאש ומעבירים למסננת צפופה ושוטפים היטב במי ברז קרים.
- חותכים את הבטטה לקוביות גסות.
- מאדים את קוביות הבטטה בסיר אידוי או על מניפת אידוי המונחת בסיר עד לריכוך, האידוי לוקח כחמש דקות, גם כאן להקפיד שהבטטות לא מתרככות יתר על המידה.
- קוצצים את הבצלים.
- במחבת גדולה מטגנים בשמן זית את הבצלים עד שהם נהיים שקופים.
- מוסיפים את קוביות הבטטה וזורים עליהם חצי כוס סוכר חום ורבע כוס חומץ בלסמי
- ממשיכים לאדות תוך ערבוב זהיר עד שהבטטות מקבלות קירמול עדין. חשוב לא למעוך את הבטטות בזמן הקירמול ולהקפיד שצורתן נשמרת.
- מחברים את הבצל והבטטות לעדשים ומוסיפים פלפל שחור ומלח מתקנים תיבול עם חומץ בלסמי.
זהו! מוכן!
מגישים קר או פושר.