סלט עדשים בטטה

מאת דבי עיזר
סלט עדשים ובטטה

סלט עדשים בטטה

על ידי 1 בספטמבר 2014

סלט עדשים ובטטות הוא סלט עשיר, מתקתק וטעים שמתאים לארוחות גדולות ואירוחים. סלט עדשים ובטטה הוא סלט קל להכנה שאפשר להגיש פושר או קר - הוא בריא מאוד וקוצר המון מחמאות. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את העדשים השחורות לסיר קטן ומכסים במים קרים ועוד קצת.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהעדשים מגיעים לרמת אל-דנטה. משהו כמו רבע שעה.
  • מסירים מהאש ומעבירים למסננת צפופה ושוטפים היטב במי ברז קרים.
  • חותכים את הבטטה לקוביות גסות.
  • מאדים את קוביות הבטטה בסיר אידוי או על מניפת אידוי המונחת בסיר עד לריכוך, האידוי לוקח כחמש דקות, גם כאן להקפיד שהבטטות לא מתרככות יתר על המידה.
  • קוצצים את הבצלים.
  • במחבת גדולה מטגנים בשמן זית את הבצלים עד שהם נהיים שקופים.
  • מוסיפים את קוביות הבטטה וזורים עליהם חצי כוס סוכר חום ורבע כוס חומץ בלסמי
  • ממשיכים לאדות תוך ערבוב זהיר עד שהבטטות מקבלות קירמול עדין. חשוב לא למעוך את הבטטות בזמן הקירמול ולהקפיד שצורתן נשמרת.
  • מחברים את הבצל והבטטות לעדשים ומוסיפים פלפל שחור ומלח מתקנים תיבול עם חומץ בלסמי.

זהו! מוכן!

מגישים קר או פושר.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: