סלט סלק ותפוחים

מאת אסף כהן
סלט סלק ותפוחים

סלט סלק ותפוחים

על ידי 27 בספטמבר 2012

הנה לפניכם סלט טעים ומיוחד המתאים לחגי ישראל ובעיקר לחגי תשרי. הסלט מכיל מהפירות והירקות המסמלים את ראש השנה וסוכות. תאמינו לי - מדובר באחד הסלטים שיככבו על שולחן החג.

 

  • זמן הכנה : 1h 25 min
  • זמן בישול : 5 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • ממלאים סיר במים ושמים בפנים את הסלק עם הקליפה.
  • מביאים את הסיר לרתיחה - ואז מורידים לאש בינוני ומבשלים כ40 דקות, עד שכשתוקעים סכין בסלק - היא עובר בקלות לצד השני. אז הסלק מוכן ומכבים את האש.
  • מסננים את הסלק מהמים ומחכים שיתקרר לטמפ' החדר.
  • בינתיים - חותכים את התפוחים לחצאי פרוסות (בלי הגרעינים, כן?) - ומסדרים יפה על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • מפזרים, לא ביותר מדי נדיבות, את הסוכר החום על התפוחים.
  • מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות - ל10 דקות או עד שרואים שהסוכר התקרמל על התפוחים.
  • מוציאים את התפוחים מהתנור ונותנים להם להתקרר.
  • חותכים את כל הגזרים לרצועות דקות דקות (עדיף לא בפומפיה)
  • חותכים את הבצל לרבעי עיגולים.
  • קורעים או חותכים את החסה לפיסות קטנות - אבל לא מדי.
  • כשהסלק התקרר - מקלפים אותו מהקליפה (היא תרד די בקלות עם הידיים - אם לא תשתמשו בקולפן) וחותכים אותו לגפרורים בעובי חצי ס"מ.
  • מכינים רוטב ויניגרט

בונים את הסלט

  • שמים בקערה אחת (לא זו שאתם מתכוונים להגיש) את הסלק החתוך, הגזר החתוך והבצל החתוך - יוצקים מעל מעט רוטב, ומערבבים.
  • מסדרים בקערת הגשה יפה את החסה ועלי הבייבי.
  • מעליהם שמים את הגזר, הסלק והבצל.
  • שמים מעל את התפוחים.
  • מפזרים מעל את גרעיני הרימון.
  • רגע לפני ההגשה יוצקים מעל עוד רוטב ויניגרט - ומערבבים קלות ובעדינות.

זהו, מוכן!

מגישים יחד עם המנה העיקרית.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: