3.9אלף 
הדפסה
סלט סלק ותפוחים
הנה לפניכם סלט טעים ומיוחד המתאים לחגי ישראל ובעיקר לחגי תשרי. הסלט מכיל מהפירות והירקות המסמלים את ראש השנה וסוכות. תאמינו לי - מדובר באחד הסלטים שיככבו על שולחן החג.
- זמן הכנה : 1h 25 min
- זמן בישול : 5 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי גרנד סמית - 3
- סלקים - 4 בינוניים - קטנים
- חסה - שטופה
- עלי בייבי - שטופים
- גרעיני רימון - 3 - 4 כפות
- בצל סגול - 1
- סוכר חום
- גזרים - 3 בינוניים - גדולים
- רוטב ויניגרט - לתיבול. מתכון למטה.
הוראות הכנה
- ממלאים סיר במים ושמים בפנים את הסלק עם הקליפה.
- מביאים את הסיר לרתיחה - ואז מורידים לאש בינוני ומבשלים כ40 דקות, עד שכשתוקעים סכין בסלק - היא עובר בקלות לצד השני. אז הסלק מוכן ומכבים את האש.
- מסננים את הסלק מהמים ומחכים שיתקרר לטמפ' החדר.
- בינתיים - חותכים את התפוחים לחצאי פרוסות (בלי הגרעינים, כן?) - ומסדרים יפה על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מפזרים, לא ביותר מדי נדיבות, את הסוכר החום על התפוחים.
- מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות - ל10 דקות או עד שרואים שהסוכר התקרמל על התפוחים.
- מוציאים את התפוחים מהתנור ונותנים להם להתקרר.
- חותכים את כל הגזרים לרצועות דקות דקות (עדיף לא בפומפיה)
- חותכים את הבצל לרבעי עיגולים.
- קורעים או חותכים את החסה לפיסות קטנות - אבל לא מדי.
- כשהסלק התקרר - מקלפים אותו מהקליפה (היא תרד די בקלות עם הידיים - אם לא תשתמשו בקולפן) וחותכים אותו לגפרורים בעובי חצי ס"מ.
- מכינים רוטב ויניגרט
בונים את הסלט
- שמים בקערה אחת (לא זו שאתם מתכוונים להגיש) את הסלק החתוך, הגזר החתוך והבצל החתוך - יוצקים מעל מעט רוטב, ומערבבים.
- מסדרים בקערת הגשה יפה את החסה ועלי הבייבי.
- מעליהם שמים את הגזר, הסלק והבצל.
- שמים מעל את התפוחים.
- מפזרים מעל את גרעיני הרימון.
- רגע לפני ההגשה יוצקים מעל עוד רוטב ויניגרט - ומערבבים קלות ובעדינות.
זהו, מוכן!
מגישים יחד עם המנה העיקרית.