10.2אלף
הדפסה
מג'דרה דרוזית – בורגול עם עדשים שחורות
מג'דרה דרוזית דומה מאוד למג'דרה הרגילה שאנחנו מכירים - רק שבמקום אורז משתמשים בבורגול. הטעם הוא כמובן נהדר ביותר ומתאים לכל המשפחה. מג'דרה דרוזית מתאימה כתוספת לארוחות גדולות או כארוחת ערב בפני עצמה.
מרכיבים
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצלים.
- מחממים בסיר רחב ונמוך את שמן הקנולה ושמן הזית.
- מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן, עד שהם מתחילים להזהיב.
- מוסיפים את השום, ומורידים את האש להכי נמוך.
- ממשיכים לטגן את הבצלים והשום באיטיות תוך עירבוב מידי פעם עד שבצלים חומים מאוד (לא שרופים!!!) ונוצרת מין ריבת בצל.
- אם חסר נוזלים והבצל מתחיל להתייבש מוסיפים כל פעם 2 כפות מים לפי הצורך.
- מוסיפים את העדשים השחורות וכוס וחצי מים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עד אש קטנה עד שהעדשים רכים אך לא מידי (אל דנטה).
- מוסיפים את הבורגול, התבלינים ומים שיכסו את הכל ועוד כאצבע מעל.
- מבשלים עד שהמים נספגים בבורגול (בערך 18-20 דקות).
- טועמים. אם הבורגול עדיין לא מוכן מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לבשל, ככה עד שהבורגול והעדשים מוכנים. מתקנים את התיבול לקראת הסוף.
זהו! מוכן!