מתכונים קלים מתכונים צמחוניים מג'דרה דרוזית – בורגול עם עדשים שחורות

מג'דרה דרוזית – בורגול עם עדשים שחורות

מאת ויקה גורשטיין - בביוב
מג'דרה דרוזית

מג'דרה דרוזית – בורגול עם עדשים שחורות

על ידי 8 בספטמבר 2013

מג'דרה דרוזית דומה מאוד למג'דרה הרגילה שאנחנו מכירים - רק שבמקום אורז משתמשים בבורגול. הטעם הוא כמובן נהדר ביותר ומתאים לכל המשפחה. מג'דרה דרוזית מתאימה כתוספת לארוחות גדולות או כארוחת ערב בפני עצמה.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצלים.
  • מחממים בסיר רחב ונמוך את שמן הקנולה ושמן הזית.
  • מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן, עד שהם מתחילים להזהיב.
  • מוסיפים את השום, ומורידים את האש להכי נמוך.
  • ממשיכים לטגן את הבצלים והשום באיטיות תוך עירבוב מידי פעם עד שבצלים חומים מאוד (לא שרופים!!!) ונוצרת מין ריבת בצל.
  • אם חסר נוזלים והבצל מתחיל להתייבש מוסיפים כל פעם 2 כפות מים לפי הצורך.
  • מוסיפים את העדשים השחורות וכוס וחצי מים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עד אש קטנה עד שהעדשים רכים אך לא מידי (אל דנטה).
  • מוסיפים את הבורגול, התבלינים ומים שיכסו את הכל ועוד כאצבע מעל.
  • מבשלים עד שהמים נספגים בבורגול (בערך 18-20 דקות).
  • טועמים. אם הבורגול עדיין לא מוכן מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לבשל, ככה עד שהבורגול והעדשים מוכנים. מתקנים את התיבול לקראת הסוף.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: