3.6אלף
הדפסה
לביבות ג'ריש וצימוקים
את המתכון הבא אשתי אילתרה במהירות אחרי שהזאטוט הקטן הוציא מהמגירה שקית של ג'ריש (בורגול דק) ואמר שהוא רוצה. אז נכון שבד"כ עם ג'ריש מכינים קובה - אבל הלביבות שיצאו היו לא פחות טעימות ושימשו כארוחת ערב נפלאה לכל המשפחה.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- ג'ריש - כוס
- ביצים - 2
- בצל - 1
- צימוקים - חופן
- סוכר חום - כף גדושה
- קמח - שליש כוס
- קינמון - מעט
- אגוזי מלך קצוצים - (אופציונלי)
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר - לקישוט
הוראות הכנה
- משרים את הג'ריש במים רותחים במשך כשעה לפחות. שוטפים ומסננים.
- קוצצים בצל ומטגנים עד להשחמה (שלא יישרף).
- מערבבים בקערה (בידיים, בטח בידיים) את הג'ריש עם הבצל המטוגן, הצימוקים, (האגוזים), הביצים, הסוכר, הקינמון והקמח. חשוב לא להוסיף את כל הקמח בבת אחת אלא כל פעם קצת כדי שלא ייצא סמיך מדי.
- לוקחים בידיים, יוצרים לביבה דחוסה ומטגנים משני הצדדים במחבת חמה עם מעט שמן - עד שהלביבות מקבלות צבע שחום ויפה.
בוזקים אבקשת סוכר ומגישים.
מומלץ גם להגיש עם שמנת חמוצה או לבן יחד עם ירקות טריים.
בתאבון!