5.8אלף
הדפסה
כרובית פיקנטית ברוטב עגבניות
מחפשים תוספת לארוחה? נסו את הכרובית האדומה שלנו - היא כל כך טעימה שאי אפשר להפסיק לאכול. כרובית ברוטב עגבניות פיקנטית בקטנה שכל כך קל להכין והיא טעימה בטירוף!
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- כרובית - אחת יפה, בערך קילו.
- עגבניות - 3 בשלות
- שום כתוש - 6 שיניים
- שמן זית - 2 כפות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- צ'ילי גרוס - כפית וחצי
- מיץ לימון - מחצי לימון
- רסק עגבניות - 2 כפות
- מים רותחים - חצי כוס
- כוסברה - חופן לקישוט
הוראות הכנה
- חותכים את הכרובית לפרחים.
- קוצצים את העגבניות קטן קטן (אני השתמשתי בסלייסר)
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב
- כשהשמן חם מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים 30 שניות.
- מוסיפים את הכרוביות עם העגבניות.
- מוסיפים את התבלינים, המלח והפלפל ומטגנים עוד 3-4 דק'.
- מוסיפים את מיץ הלימון.
- מערבבים את רסק העגבניות עם המים הרותחים ומוסיפים לסיר.
- ממביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 10 דק' עם מכסה (כשמדי פעם מערבבים).
- בינתיים מחממים תנור ל 190 מעלות.
- מעבירים את הכל לתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים ומכניסים לתנור לחצי שעה.
זהו! מוכן!
מעבירים את הכורבית (בלי העגבניות) לצלחת הגשה ומקשטים עם כוסברה קצוצה מלמעלה.