מתכונים קלים מתכונים צמחוניים כרובית וברוקולי מתובלים

כרובית וברוקולי מתובלים

מאת אסף כהן
כרובית וברוקולי מתובלים

כרובית וברוקולי מתובלים

על ידי 6 באוקטובר 2014

דרך מהירה להכנת תוספת טעימה במיוחד של כרובית וברוקולי יחד. כרובית וברוקולי מתובלים זו תוספת כל כך טעימה שצריך להלחם כדי שהיא תגיעה לארוחה ולא תחטף בדרך. כרובית וברוקלי מתובלים יכולים לשמש גם כמנה ראשונה או כנשנוש כייפי לשעות רעב קל ואפילו לנשנוש מול הטלוויזיה.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 3 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מרתיחים מים עם מיץ לימון ומלח בסיר בינוני (כזה שיכול להכיל את הברוקולי והכרובית).
  • כשהמים מגיעים לרתיחה - מוסיפים את הברוקולי והכרובית ומביאים לרתיחה שוב.
  • בינתיים מכינים קערה עם מים קפואים (רצוי עם קוביות קרח).
  • כשהכרובית והברוקולי מגיעים לרתיחה שניה (לא בעבוע קל - אלא ממש רתיחה) - מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עוד 2 דקות.
  • בעזרת כף מחוררת מעבירים את הכרובית והברוקולי מהמים הרותחים למי הקרח.
  • נותנים להם 2 דקות במי הקרח ומסננים את המים.
  • בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק (בסיר או צ'יפסר)
  • בקערה נוספת מערבבים יחד את הקמח והתבלינים.
  • מעבירים את הברוקולי והכרובית (עם כמה שפחות מים) לקערה עם הקמח והתבלינים - סוגרים את הקערה עם צלחת גדולה או עוד קערה ונותנים כמה ניעורים וערבובים עד שהברוקולי והכרובית מצופים תבלינים.
  • כשהשמן רותח - מכניסים את הכרובית והברוקולי המצופים ומטגנים 2-3 דקות עד השחמה.
  • מוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

מומלץ לשים בצלחת מרכזית ולהזליף מעט צ'ילי מתוק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: