השקשוקה של דודה דבי
יש אלף דרכים להכין שקשוקה - אבל רק אחת שיוצאת מעולה בכל פעם שמכינים אותה. השקשוקה של דודה שלי, דבי, שמתאימה להכנה בבית לארוחת בוקר מפנקת או בשטח אחרי יום של פעילות היא השקשוקה הכי טעימה שהכנתי. קלה להכנה - וטעימה בטירוף.
אל תשכחו להתארגן מראש על חלה!
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- ביצים - 4-6 (2 ביצים לסועד)
- עגבניות - 3 - בשלות
- פלפל אדום - 3 (או 2 פלפלים אדומים ואחד חריף)
- בצל - 1 בינוני
- שום כתוש - 2 שינים
- רסק עגבניות - 100 גרם
- פפריקה מתוקה - כף
- צ'ילי גרוס - לפי הטעם
- אורגנו - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- סוכר - כפית
- שמן זית - 3 כפות
- פטרוזיליה או כוסברה - חופן קצוץ גס
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- שמים את העגבניות בקערה ומסמנים X עם סכין על כל עגבניה (לא עמוק! רק על הקליפה)
- מרתיחים מים ושופכים על העגבניות עד שהן מכוסות לגמרי - ונותנים להן לנוח שם 5 דקות.
- מוצאים בזהירות את העגבניות ומקלפים אותן מהקליפה (לאחר השהות במים הרותחים - הקליפה תרד בקלות).
- קוצצים את העגבניות הקלופות.
- קוצצים את הבצל.
- קוצצים הפלפל האדום (ומי שמשתמש בחריף - גם מומלץ את החריף לחתוך לטבעות)
- מחממים את שמן הזית במחבת.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הקצוץ עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש.
- סופרים עד 30 - ומוסיפים את הפלפל האדום ומערבבים.
- מטגנים 3 דקות עד שהפלפל מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
- מבשלים תוך ערבוב קל 3 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים - ומבשלים עוד דקה.
- מוסיפים את הפפריקה, האורגנו, הצ'ילי הגרוס, המלח, הפלפל והסוכר.
- מוסיפים כוס מים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה על אש בינונית -נמוכה.
- מוסיפים עוד מים כך שגובה הנוזל יהיה כשלושה ס"מ. אבל לא להציף הכל...
- מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות.
- יוצרים עם כף גומה לכל ביצה בתוך הרוטב.
- מוסיפים את הביצים - כל אחת בגומה משלה
- זורים עליהן מלח פלפל ופטרוזיליה או כוסברה קצוצה.
- מבשלים על אש גבוהה 2 דקות.
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מתמצקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם חלה טרייה.