מתכונים קלים מתכונים צמחוניים גיוזה צמחונית מאודה

גיוזה צמחונית מאודה

מאת אסף כהן
גיוזה צמחונית

גיוזה צמחונית מאודה

על ידי 10 בספטמבר 2013

גיוזה מאודה אלו כיסונים ממולאים בכל טוב. יש שממלאים גיוזה בעוף וירקות, יש שממלאים גיוזה בבשר - ויש, כמוני, שבוחרים בדרך הקלה והמהירה - גיוזה צמחונית (ואפילו טבעונית) מאודה במילוי ירקות מוקפצים. הגיוזה קלה להכנה, טעימה מאוד, בריאה ומזינה. מומלצת בחום למי שמחפש דרך להרשים אורחים או שבא לו ארוחה קלה ושונה.

את הגיוזה מאדים בכלי אידוי - אני ממליץ על כלי במבוק שמתלבש על סיר (ניתן לרכוש בכל חנות וסופר) וניתן גם להשתמש בסיר עם רשת אידוי (כמו שמכינים קוסקוס בבית).

  • זמן הכנה : 35 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 20 גיוזות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את הבצק

  • שמים את הקמח והמלח בקערה.
  • מוסיפים את המים בהדרגה ולשים את הבצק עד שהוא נהיה גמיש ויציב.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח חצי שעה.

מכינים את המלית

  • קוצצים דק דק דק את הכרוב הלבן, הגזר, הפלפל והבצל.
  • חותכים את רצועות הירקות לאורך של ס"מ וחצי.
  • מערבבים את כל הירקות בקערה.
  • מחממים את השמן במחבת גדולה.
  • כשהשמן מתחמם - מכניסים את הירקות וכותשים פנימה את השום.
  • מקפיצים 2-3 דקות עד שהירקות מתרככים.
  • מוסיפים את המירין, הסויה וחומת האורז וממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות ומורידים מהאש.
  • מעבירים את הירקות לקערה.
  • מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים.
  • נותנים לתערובת להתקרר מעט לטמפ' שאפשר לגעת בה בלי להצטער על כך.

מחברים הכל לגיוזה

  • מסדרים עלי כרוב על משטח כלי האידוי.
  • מרתיחים סיר עם ציר בקר (או התחליף)
  • מקמחים היטב משטח גדול.
  • לוקחים רבע מהבצק - מקמחים אותו ומקמחים מערוך (חשוב לקמח יפה יפה - הבצק דביק מאוד).
  • מרדדים את הבצק לאורך - כלומר - לא לכל הכיוונים אלא לכיוון אחד שיצא שובל של בצק ברוחב של כ8 ס"מ וארוך.
  • הבצק צריך להיות דק דק דק דק. על סף השקיפות.
  • קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ.
  • שמים קורט של מילוי במרכז כל עיגול. לא פחות מדי - אבל שלא יהיה עמוס.
  • סוגרים את עיגול הבצק לחצי.
  • מהדקים את הקצוות של חצי עיגול הבצק יחד כך שיווצר כיס ממולא. לוודא שהידקנו היטב.
  • מניחים את הגיוזה על משטח עלי הכרוב.
  • חוזרים על הפעולות עד שמשטח הכרוב מתמלא (אסור שהגיוזות יגעו אחת בשניה) - מותר ורצוי להשתמש בשאריות הבצק על ידי לישה מחודשת ורידוד.
  • מניחים את כלי האידוי על הסיר הרותח וסוגרים אותו מלמעלה. (אם משתמשים בסיר אידוי לקוסקוס ולא במבוק - עושים סגירה חלקית)
  • מנמיכים את האש מתחת לסיר ללהבה בינונית.
  • מאדים את הגיוזות במשך 10 דקות.
  • מורידים מהאש.
  • ממלאים נגלה חדשה של גיוזות (על אותו מצע כרוב - למרות שהוא נראה מבושל).
  • מאדים שוב עד שכל הגיוזות מוכנות ונגמר הבצק או המלית.

זהו! מוכן!

מגישים עם סושי או סתם כך בפני עצמו.

מומלץ להגיש עם צ'ילי מתוק או טריאקי.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: