4אלף 
הדפסה
בלומינג אוניון – פרח בצל מטוגן
הנשנוש הכי כיף בפאבים מגיע אליכם לסלון. מחפשים כיבוד כייפי מול הטלוויזיה? רוצים נשנוש שכולם יהנו ממנו? בלומינג אוניון - או בעברית פרח בצל מטוגן הוא נשנוש כייפי בטירוף שנראה ממש יפה והוא כמובן ממש טעים - וכולם יאהבו אותו ויתלהבו. למעשה מדובר בבצל גדול שחתוך בצורה מיוחדת ועטוף בציפוי קריספי שכיף להכין וכיף מאוד לאכול.
- זמן הכנה : 1h 15 min
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- בצל - גדול ככל האפשר
- קמח - כוס וחצי
- ביצים - 2
- חלב - רבע ליטר
- פפריקה מתוקה - 2 כפות
- אורגנו - כף
- אבקת שום - כפית גדושה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- מקלפים את הבצל.
- עם סכין מורידים ס"מ מהראש (כלומר לא מאיפה שיוצאים השורשים!)
- מניחים את הבצל על החלק החתוך - כך שהשורשים כלפי מעלה.
- עושים 4 חתכים - 1 בכל רבע בצל. החתך צריך להיות במרחק חצי ס"מ מהשורש ועד למטה.
- בין כל חתך עושים 2 חתכים במרחקים שווים - כשהחתך במרחק ס"מ - ס"מ וחצי מהשורש ועד למטה.
- הופכים את הבצל ורואים שהבצל כבר נפתח לפרח יפה.
- ממלאים קערה בקמח ותבלינים ומערבבים היטב.
- בקערה נוספת טורפים את הביצים יחד עם החלב.
- מעדינות לוקחים את הבצל ומניחים אותו בקערת הקמח על השורש.
- לוקחים כף ובעזרתה מצפים את הבצל בקמח בין השכבות ומכל הכיוונים. למלא בלי חשבון עד שהוא מוצף.
- מרימים את הבצל, הופכים אותו ומנערים את הקמח העודף.
- מכניסים את הבצל לתוך קערת החלב והביצים ומצפים אותו היטב שיהיה כולו בבלילה.
- אחרי שהוא מוצף - מרימים שוב ושמים שוב בקמח, ממלאים שוב עם כף, מנערים ומניחים על צלחת.
- את הצלחת עם הבצל מכניסים למקפיא לשעה.
- קצת לפני שמוציאים את הבצל - מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק. צריך להיות מספיק שמן שיכסה את כל הבצל.
- כשהשמן רותח מוציאים את הבצל מהמקפיא ומכניסים אותו עם השורש למטה.
- מטגנים 30 שניות - והופכים את הבצל שהחלק הפתוח יהיה למטה.
- מטגנים 8 דקות.
- מוציאים לנייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה לכמה דקות הצטננות.
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'ילי מתוק, מיונז שום ושאר מתבלים.