מתכונים קלים מתכונים צמחוניים בלומינג אוניון – פרח בצל מטוגן

בלומינג אוניון – פרח בצל מטוגן

מאת אסף כהן
בלומינג אוניון - פרח בצל מטוגן

בלומינג אוניון – פרח בצל מטוגן

על ידי 31 בינואר 2016

הנשנוש הכי כיף בפאבים מגיע אליכם לסלון. מחפשים כיבוד כייפי מול הטלוויזיה? רוצים נשנוש שכולם יהנו ממנו? בלומינג אוניון - או בעברית פרח בצל מטוגן הוא נשנוש כייפי בטירוף שנראה ממש יפה והוא כמובן ממש טעים - וכולם יאהבו אותו ויתלהבו. למעשה מדובר בבצל גדול שחתוך בצורה מיוחדת ועטוף בציפוי קריספי שכיף להכין וכיף מאוד לאכול.

  • זמן הכנה : 1h 15 min
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את הבצל.
  • עם סכין מורידים ס"מ מהראש (כלומר לא מאיפה שיוצאים השורשים!)
  • מניחים את הבצל על החלק החתוך - כך שהשורשים כלפי מעלה.
  • עושים 4 חתכים - 1 בכל רבע בצל. החתך צריך להיות במרחק חצי ס"מ מהשורש ועד למטה.
  • בין כל חתך עושים 2 חתכים במרחקים שווים - כשהחתך במרחק ס"מ - ס"מ וחצי מהשורש ועד למטה.
  • הופכים את הבצל ורואים שהבצל כבר נפתח לפרח יפה.
  • ממלאים קערה בקמח ותבלינים ומערבבים היטב.
  • בקערה נוספת טורפים את הביצים יחד עם החלב.
  • מעדינות לוקחים את הבצל ומניחים אותו בקערת הקמח על השורש.
  • לוקחים כף ובעזרתה מצפים את הבצל בקמח בין השכבות ומכל הכיוונים. למלא בלי חשבון עד שהוא מוצף.
  • מרימים את הבצל, הופכים אותו ומנערים את הקמח העודף.
  • מכניסים את הבצל לתוך קערת החלב והביצים ומצפים אותו היטב שיהיה כולו בבלילה.
  • אחרי שהוא מוצף - מרימים שוב ושמים שוב בקמח, ממלאים שוב עם כף, מנערים ומניחים על צלחת.
  • את הצלחת עם הבצל מכניסים למקפיא לשעה.
  • קצת לפני שמוציאים את הבצל - מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק. צריך להיות מספיק שמן שיכסה את כל הבצל.
  • כשהשמן רותח מוציאים את הבצל מהמקפיא ומכניסים אותו עם השורש למטה.
  • מטגנים 30 שניות - והופכים את הבצל שהחלק הפתוח יהיה למטה.
  • מטגנים 8 דקות.
  • מוציאים לנייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה לכמה דקות הצטננות.

זהו! מוכן!

מגישים עם צ'ילי מתוק, מיונז שום ושאר מתבלים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: