4אלף 
הדפסה
אנצ'ילדת גבינות ותרד ברוטב סלסה
אמנם רוב האנצ'ילדות ממולאות בבשר או עוף - אבל אפשר גם אחרת והתוצאה אפילו יותר טעימה! אנצ'ילדת גבינות ותרד ברוטב סלסה היא מנה בסגנון מקסיקני של טורטיות ממולאות בגבינות טעימות, תרד פטריות ופלפל אדום יחד עם רוטב סלסה קליל ופיקנטי שמשלים את הכל למסיבת טעמים נהדרת.
האנצ'ילדות ממולצות לאירועים וכמנה ראשונה בסעודה חלבית (אם מכינים בטורטיות קטנות) או כארוחת ערב נפלאה וקלה להכנה (בטורטיות גדולות).
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 4 מנות
מרכיבים
- למילוי
- מדליוני תרד - 400 גרם (חצי שקית מהקפואים הסופר)
- ריקוטה - 400 גרם
- פטריות - 5-6 יפות
- פלפל אדום - אחד
- מוצרלה - מגורדת - 70 גרם (קצת יותר מחצי כוס)
- אורגנו יבש - כפית
- אבקת שום - כפית
- מלח - חצי כפית
- פלפל שחור גרוס - חצי כפית
- כמון - חצי כפית
- לרוטב הסלסה
- רסק עגבניות - 100 גרם (קופסה קטנה)
- צ'ילי מתוק - שני שליש כוס
- להרכבת המנה
- טורטיות - 4 גדולות או 8 קטנות
- גבינה צהובה - 2 פרוסות
הוראות הכנה
- בסיר קטן מחממים את רסק העגבניות והצ'ילי המתוק תוך ערבוב עד שהוא מתאחד.
- משמנים תבנית פיירקס עם ספריי שמן.
- מבשלים את התרד על פי ההוראות. סוחטים ומקררים אותו.
- חותכים את הפטריות והפלפל האדום לקוביות קטנות.
- מערבבים בקערה את התרד, הפלפל האדום, גבינת הריקוטה, המוצרלה, האורגנו, אבקת השום, הכמון, המלח והפלפל השחור.
- מכניסים 2 כפות גדושות (בערך) של תערובת התרד והגבינות אל מרכז כל הטורטיה בטור אחד - כשבקצוות משאירים ס"מ וחצי לפחות.
- מקפלים פנימה את הצדדים על המילוי ומגלגלים (כמו סיגרים, אגרול או עלי גפן)
- מסדרים את הטורטיות בלחץ זו לצד זו, בתבנית פיירקס.
- שופכים את רוטב הסלסה על הטורטיות ובעזרת לקקן דואגים שכל הטורטיות יהיו מכוסות ברוטב.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ב200 מעלות ל20 דקות.
- מוציאים מהתנור, מסדרים פסים של גבינה צהובה ואופים 10 דקות מוכנות עד להשכמה של הגבינה והטורטיות.
זהו! מוכן!
מגישים עם סלט עלים ברוטב וניגרט.