מתכונים קלים מתכונים צמחוניים אורז עם חביתה יפנית

אורז עם חביתה יפנית

מאת אסף כהן
אורז עם חביתה יפנית

אורז עם חביתה יפנית

על ידי 26 באוגוסט 2013

אורז לבן עם תוספת טמאגו שזו בעצם חביתה יפנית. תוספת מעולה לכל ארוחה בין אם מגישים אוכל סיני או אוכל יפני - או כל ארוחה אחרת. החביתה היפנית היא מעט מתקתקה וכהה - ובאורז לבן יחד עם תוספת של בצל ירוק - מדובר בתוספת נהדרת.

  • זמן הכנה : 2 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכינים את האורז על פי המתכון.
  • בזמן שהאורז מתבשל מכינים את החביתה:
  • טורפים את הביצה יחד עם הסויה והסוכר עד שהכל מתאחד.
  • מחממים במחבת את השמן או החמאה.
  • כשהם חמים - שופכים פנימה את תערובת הביצה.
  • תוך כדי טיגון מערבבים עם כף עץ בלי הפסקה לקבלת ביצה מקושקשת.
  • כשהביצה מוכנה מורידים מהאש.
  • ממשיכים לקשקש עם כף העץ עד שכל הביצה נהיית פרורים גסים.
  • קוצצים את בצל לעיגולים קטנטנים.
  • כשהאורז מוכן מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצה ו90% מהבצל הירוק הקצוץ.
  • מערבבים היטב - ומפזרים מעל את שאר הבצל שנשאר לקישוט.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: