אגרול

מאת אסף כהן
אגרול

אגרול

על ידי 12 באוקטובר 2015

מי לא אוהב אגרול? המאכל הסיני הקלאסי ששום מוקפץ לא שלם בלעדיו. אגרול הוא עלה בצק דק ממולא בירקות טעימים בתיבול עדין ומטוגן בשמן עמוק - האגרול יוצא קריספי, טעים וכמובן - קל להכנה.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 5 דקות
  • כמות : 10-12 אגרולים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הגזר לרצועות דקות. (מומלץ להיעזר בקולפן ג'וליינים) ואז חותכים את הרצועות שיהיו באורך של 3-4 ס"מ ושמים בקערה.
  • חותכים גם את הכרוב לרצועות דקות בעובי של מילימטר - שניים ובאורך 3-4 ס"מ ומוסיפים לקערה.
  • חותכים את הבצל לחצאי פרוסות ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים לקערה גם את הנבטים, מלח, פלפל שחור ושמן שומשום ומערבבים היטב.
  • בקערה קטנה שמים כף קמח ומוסיפים מעט מים ומערבבים עד שמקבלים מרק סמיך.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
  • פורסים עלה סיגר על משטח עבודה.
  • מניחים חופן גדוש מהמלית 2 ס"מ מקצה עלה הסיגר.
  • סוגרים את הצדדים של עלה הסיגר על המלית.
  • מקפלים את הקצה על המלית ומגלגלים חצי סיבוב.
  • מורחים בעזרת מברשת מתערובת הקמח והמים על השובל של עלה הסיגר - ומגלגלים עליו את הסיגר (מומלץ להיעזר בתמונות).
  • מעבירים לשמן עמוק לטיגון של 5 דקות עד להשחמה נאה ומוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

אפשר להגיש עם רוטב חמוץ מתוק או עם צ'ילי מתוק

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: