מתכונים קלים מתכונים צמחוניים אגרול בציפוי פריך

אגרול בציפוי פריך

מאת אסף כהן
אגרול בציפוי פריך

אגרול בציפוי פריך

על ידי 1 באוקטובר 2013

מכירים אגרול? נו המעדן המגולגל עם הירקות בפנים. אז הנה השדרוג שיהפוך את האגרול לטירוף - אגרול בציפוי פריך. הוא קריספי, טעים ומפתיע וממש קל להכנה!

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 10 אגרולים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הפלפל לרצועות דקות.
  • חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
  • חותכים את הבצל לחצאי עיגולים דקים.
  • חותכים את הגזר לרצועות דקות.
  • חותכים את הקישוא לרצועות דקות - אבל בלי הליבה. להשאיר את החלק המגורען בחוץ.
  • שמים בקערה את כל הירקות החתוכים (מי ששם נבטים - מוסיף גם) ומערבבים יחד עם מלח, פלפל ושמן שומשום.
  • בקערה קטנה מערבבים קמח ומים עד שנהיית בלילה סמיכה.
  • לוקחים עלה סיגר ומניחים על משטח יבש.
  • לוקחים חופן מלית, סוחטים מהנוזלים ומניחים כ-2 ס"מ מתחילת עלה הסיגר.
  • לוקחים את קצה הסיגר ומכסים את המלית.
  • לוקחים את 2 הצדדים וסוגרים לאמצע - כך שהמלית סגורה מ-3 צדדים.
  • מגלגלים עד 2 ס"מ מהקצה.
  • מורחים מבלילת הקמח והמים - וסוגרים את האגרול.
  • מניחים את האגרול בצד על החלק הסגור.
  • חוזרים חלילה עד שנגמרים עלי הסיגר או המלית.
  • מכינים בקערה ביצה טרופה ובמשטח רחב מצע פרורי לחם.
  • טובלים כל אגרול בביצה מכל הצדדים ואז מגלגלים בפרורי הלחם ודואגים לצפות גם את הצדדים - ומניחים בצד.
  • חוזרים חלילה עד לציפוי כל האגרולים.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
  • מטגנים את האגרולים בקבוצות קטנות - שלא יגעו אחד בשני בשמן.
  • מטגנים 4 דקות עד השחמה מוחלטת.
  • אם רואים שרק צד אחד מיטגן (כי לאגרולים יש נטיה לצוף על פני השמן) הופכים אותו באמצעות 2 כפות עץ ומכריחים אותו להשאר עם הפנים למטה ל2 דקות.
  • מוציאים לנייר סופג.

זהו! מגישים עם צ'ילי מתוק, רוטב טריאקי או חמוץ מתוק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: