6.1אלף
הדפסה
שוקי עוף בזיגוג דבש ושום
שוקי עוף בזיגוג דבש ושום זה בדיוק המתכון שיקפיץ לכם את הארוחה. עוף מתוק, טעים ועם ריח מדהים וצבע נהדר שמתקבל מהדבש המקורמל שנורא קל להכין והוא יטרף מהצלחת.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- שמים את שוקי העוף בקערה ומפזרים עליו מלח, פלפל שחור ואבקת שום ומערבבים קלות.
- בקערה אחרת מערבבים את הדבש, המים, החומץ ורוטב הסויה.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- כשהמחבת רותחת - מנמיכים את האש לבינונית ומניחים על המחבת את העוף.
- מטגנים את העוף להשחמה מכל הצדדים (כל כמה דקות הופכים עד שהוא שחום).
- כשהעופות שחומים מנמיכים את האש.
- ממשיכים לבשל את העוף במחבת עוד כחצי שעה כשמדי כמה דקות מסובבים אותו מצד לצד שיתבשל מכל הצדדים.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים 30 שניות.
- מוסיפים את תערובת הדבש ומעלים את הלהבה לבינונית.
- ממשיכים לבשל את העוף תוך ערבוב עוד 10 דקות עד שהרוטב מסמיך מאוד ונצמד יפה לעוף. העוף צריך לקבל זיגוג מבריק ויפה.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן או עם תפוחי אדמה בתנור.