פרגיות ממולאות אורז ופטריות
מנה עשירה ומפנקת של פרגיות ממולאות אורז עם פטריות בתוספת המון כוסברה שנותנת להכל ארומה וטעם מיוחד במינו. המתכון פשוט להכנה וכל כך טעים שתרצו לאמץ אותו בקביעות. פרגיות ממולאות אורז ופטריות מתאימות לאירועים מיוחדים, חגים ושבתות והן כל כך טעימות שתמיד כדאי להכין יותר...
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
- כמות : 8 פרגיות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פרגיות - 8 נתחים
- אורז למילוי
- אורז - כוס
- פטריות - 5-6
- כוסברה - חצי צרור
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- כורכום - כפית
- מים רותחים - כוס
- שמן קנולה - 2 כפות
- תבלינים לפרגיות
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- כמון - חצי כפית
- שמן זית - רבע כוס
- תוספות
- אגוזי מלך טחונים
- שומשום
הוראות הכנה
מכינים את האורז
שימו לב כי תצא לכם כמות די גדולה של אורז שתספיק להרבה יותר פרגיות (למי שלא מסתפק ב8) - אפשר להשתמש במה שישאר כתוספת.
- קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות.
- קוצצים את הכוסברה קטן קטן.
- מחממים את שמן הקנולה בסיר קטן.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים 3-4 דקות עד שהן מסיימות להגיר את הנוזלים שלהן.
- מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים כורכום, מלח ופלפל.
- מוסיפים את הכוסברה.
- מוסיפים את המים הרותחים (שימו לב שאנחנו לא שמים על פי יחסים "קלאסיים" של מים מול אורז - כי אנחנו מבשלים את האורז למידת אל-דנטה בלבד)
- מערבבים קצת וסוגרים את המכסה.
- מבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
- סוגרים את האש, ומעבירים את האורז לקערה להצטננות.
ממלאים את הפרגיות
- בודקים שלא נשארו על הפרגית שאריות סחוס או שומן מיותרים.
- פורסים את הפרגית על משטח.
- מניחים 2 כפיות אורז קצת אחרי תחילת הפרגית - ומגלגלים בעדינות. לא ללחוץ או להדק כי האורז יברח מהצדדים.
- כשהפרגית מגולגלת - תוקעים קיסם דרך הפרגית שיתפוס את הקצוות ויעבור לצד שני - כך הפרגית לא תיפתח.
- מעבירים את הפרגית הממולאת והסגורה לתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים - מניחים על הקצוות - כך שהחלק העליון הוא הצד החלק. מומלץ לשמן מעט את התבנית.
- חוזרים כך על כל הפרגיות.
מתבלים ומכניסים לתנור
- מערבבים בקערה קטנה את כל התבלינים יחד עם שמן הזית - עד שהכל מתאחד.
- בעזרת מברשת מברישים את תערובת השמן והתבלינים על גבי כל הפרגיות בנדיבות.
- מי שרוצה - מפזר שומשום או אגוזי מלך טחונים (אני שם אגוזי מלך בשקית ודופק עם פטיש שניצלים...).
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 180 ל35 דקות.
- לאחר 25 דקות - מורידים את נייר הכסף וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
זהו! מוכן!
להגיש עם אורז המילוי (מוסיפים לו עוד חצי כוס מים רותחים ומבשלים עוד 8 דקות על אש נמוכה וכך הוא יתרכך לחלוטין). או עם תוספת אחרת להנאתכם.