6.1אלף 
הדפסה
עוף עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה בתנור
ארוחת שבת מעולם לא היתה טעימה כל כך וקלה כל כך להכנה. שמים את העוף, תפוחי האדמה והשעועית יחד בתבנית, מתבלים ויאללה לתנור. העוף מתפרק מהעצם, תפוחי האדמה נימוחים בפה והשעועית מעדן. עוף עם תפוחי אדמה ושעועית בתנור זו ארוחה שמתאימה לשבתות, חגים ואפילו סתם ארוחת ערב משפחתית חמה וטעימה. מינימום מאמץ - מקסימום הנאה!
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 1h 10 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 - אפשר גם כרעיים
- תפוחי אדמה - 4 בינוניים - גדולים
- שעועית ירוקה - קפואה - 2 כוסות לפחות. כל המרבה - הרי זה משובח.
- פפריקה מתוקה - כף וחצי
- אבקת שום - 2 כפיות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מיץ לימון - כף וחצי
- שמן זית - 4 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את העוף משאריות שומן וחלקים מיותרים ושמים בתבנית חסינת חום גדולה עם שוליים.
- שוטפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לחתיכות גסות (12 חתיכות מכל תפו"א בערך) ומוסיפים לתבנית.
- שמים את השעועית הקפואה במסננת ושוטפים כמה שניות תחת המים לסלק חתיכות קרח ומפזרים בתבנית.
- מוסיפים את כל התבלינים, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים היטב בידיים (אם התבנית קטנה מדי לערבוב - העבירו הכל לקערה, ערבבו שם והחזירו - רק תדאגו שחתיכות העוף בתחתית התבנית והשאר מעל)
- מי שאוהב את השעועית ירוקה למדי - מכסה את התבנית בנייר כסף. אני מעדיף אותה שחומה עם טעם של שרוף - אז אני משאיר פתוח.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות לשעה ו10 דקות. (מי שכיסה בנייר כסף - מוריד אותו ב20 דקות האחרונות)
זהו! מוכן!
ארוחה שלמה בסיר אחד!
מגישים עם סלט ירוק טרי.