4.7אלף
הדפסה
עוף עם תפוחי אדמה ופטריות בתנור
ארוחת שבת לא היתה קלה יותר וטעימה יותר! עוף עם תפוחי אדמה ופטריות בתנור זו פשוט ארוחה נהדרת וטעימה בזמן הכנה קצר - זורקים לתנור ומוציאים כשהריח כבר כל כך טוב וחזקשאי אפשר לעמוד בפניו. עוף עם תפוחי אדמה ופטריות זו מנה שבוודאות תככב אצלכם על שולחן האוכל הרבה זמן.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם כרעיים - אפשר גם בלי העור.
- תפוחי אדמה - 4 בינוניים. עדיף בקליפה אדומה - אני השתמשתי בחצי קילו תפוחי אדמה קטנטנים למיקרו
- פטריות - סלסלה
- בצל - 1
- שיני שום - 5-6 שיניים
- פפריקה מתוקה - כף גדושה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - רבע כוס
הוראות הכנה
- מנקים את חלקי העוף ושמים בקערה גדולה.
- מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גסות ומוסיפים לקערה (אם משתמשים בתפוחי אדמה קטנטנים - לא מקלפים אלא חוצים ל2 ושמים בקערה)
- מקלפים את הבצל, חותכים לקוביות גסות ומוסיפים לקערה.
- מקלפים את שיני השום, מועכים אותן קלות ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את הפטריות.
- מוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים את שמן הזית.
- מערבבים את הכל בידיים עד שהעופות והירקות מצופים ברוטב ושמן זית.
- מעבירים את תכולת הקערה לתבנית עם נייר אפייה. מסדרים את העופות במסגרת התבנית ואת הירקות בפנים בשכבה אחידה.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות לשעה שלמה.
- מוציאים.
זהו! מוכן!
מגישים עם סלט ירקות טריים.