10.3K 
הדפסה
עוף עם פטריות ובצל
מתכון מעולה למי שמחפש לגוון את העוף שלו ולתת לו קצת עסיסיות וטעמים שונים מאשר גריל ותבלינים. כמו כל מתכון של עוף (כמעט) מדובר במתכון קל להכנה במתכונת "זרוק ושכח" כלומר שמים את כל המרכיבים, סוגרים את הסיר והולכים לישון שעה – וכשקמים יש לכם עוף עם פטריות ובצל מוכן והריח המדהים שלו מתפשט בכל הבית.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 1h 10 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 (אפשר גם ירכיים)
- בצלים - 4 בינוניים - קטנים
- פטריות - סלסלה אחת
- כורכום - כפית
- כמון - חצי כפית
- פפריקה מתוקה - כף לא גדושה
- צ'ילי גרוס - מעט
- אורגנו - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים רותחים - חצי כוס
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- פורסים את הבצלים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
- פורסים את הפטריות לפרוסות דקות (אבל לא יותר מדי דקות)
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח (סוטאז')
- מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מסיימות להפריש את המיצים שלהן.
- מערבבים במים הרותחים את כל התבלינים.
- שופכים חצי מכמות התבלינים על הפטריות והבצל.
- מניחים את חתיכות העוף על הפטריות והבצל.
- שופכים את שאר התבלינים על העוף באופן שווה עד כמה שניתן.
- בעזרת כף לוקחים קצת מהנוזלים שבסיר ויוצקים על העוף.
- סוגרים את הסיר במכסה.
- מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך שעה שלמה.
זהו! מוכן, מגישים עם אורז לבן (ולא לשכוח לצקת על האורז מתוך הרוטב של העוף!)
בתאבון!