3.8אלף 
הדפסה
עוף עם חומוס ועגבניות בחרס
עוף עם חומוס ועגבניות הוא עוף שנעשה בבישול ארוך בתוך כלי חרס בתנור. כלי החרס אוגר את החום ואוצר אותו בפנים מה שמאפשר לעוף בישול איטי ומשובח ומאפשר לעגבניות והחומוס להשתלב היטב עם טעמי העוף. העוף נימוח בפה והמנה פשוט נהדרת וקלה להכנה ומומלצת לבישול כשיש לכם ארוחה גדולה - וכך ניתן לשים את העוף בתנור ולהמשיך לשאר הבישולים וליהנות מעוף כל כך טעים...
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 1h 30 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 יחידות (אפשר גם כרעיים)
- בצל - אחד גדול
- שיני שום - 4
- שמן זית - 3 כפות
- קוביות עגבניות משומרות - 400 גרם
- גרגרי חומוס מבושלים - כוס (מהקפואים שקונים בסופר)
- פפריקה - כף גדושה
- כמון - כפית
- כורכום - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - חצי כוס
- כוסברה - שליש צרור
הוראות הכנה
- מנקים את נתחי העוף.
- קוצצים את הבצל גס ומקלפים את שיני השום.
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.
- מכניסים את הבצל לשמן ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מועכים קלות את שיני השום ומוסיפים לבצל ומקפיצים דקה.
- מוסיפים את העוף ומטגנים אותו מספר דקות מכל הצדדים עד להשחמה.
- מוציאים את העוף במלקחיים לכלי החרס ומסדרים אותו בשכבה אחת.
- שופכים על העוף את הבצל והשום.
- באותו הסיר - שופכים את קוביות העגבניות וגרגרי החומוס.
- מוסיפים את כל התבלינים (פרט לכוסברה) ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים חצי כוס מים ומביאים שוב לרתיחה.
- שופכים הכל על העוף.
- מפזרים מעל העוף את עלי הכוסברה (ללא הגבעולים)
- סוגרים את כלי החרס ומכניסים לתנור ב200 מעלות לשעה וחצי עד שעתיים.
זהו! מוכן!
מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או בורגול.