4.4K 
הדפסה
עוף עם גזר ופטריות בתנור
מחפשים את העוף המושלם? הנה הוא! עוף בתנור מתובל היטב שמתבשל בתנור ומעביר את הטעמים הנפלאים שלו לגזרים והפטריות שיושבים מתחתיו. מנה קלה ונפלאה - מושלמת לשבתות וארוחות גדולות.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 1h 20 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 (אפשר גם ירכיים)
- פטריות - סלסילה
- גזרים - 3-4
- בצל - 1 בינוני
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 2-3 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את העופות ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה פפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל ואת שמן הזית ומערבבים היטב עד שהעוף מצופה בשמן ותבלינים.
- חותכים את הבצל לקוביות גסות.
- חותכים את הגזרים לחצי לאורך - ואז לחצאי פרוסות בעובי ס"מ.
- מכינים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- לוקחים את הפטריות - מוציאים להן את הרגלים - שוברים אותן פנימה. לא חותכים. שברי הפטריות יספגו טוב יותר את הטעמים של הרוטב שיווצר במהלך בישול והטעם שלהן יהיה פשוט נפלא.
- מוסיפים את הבצל והגזר.
- מפזרים מעל מלח ופלפל ומסדרים את הכל בשכבה אחידה.
- מניחים מעל את העופות בצורה מסודרת.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות לשעה ו20 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן ויוצקים מעל את הרוטב שנוצר יחד עם הירקות.