5.9אלף
הדפסה
עוף עם גזר ופטריות בתנור
מחפשים את העוף המושלם? הנה הוא! עוף בתנור מתובל היטב שמתבשל בתנור ומעביר את הטעמים הנפלאים שלו לגזרים והפטריות שיושבים מתחתיו. מנה קלה ונפלאה - מושלמת לשבתות וארוחות גדולות.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 1h 20 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 (אפשר גם ירכיים)
- פטריות - סלסילה
- גזרים - 3-4
- בצל - 1 בינוני
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 2-3 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את העופות ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה פפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל ואת שמן הזית ומערבבים היטב עד שהעוף מצופה בשמן ותבלינים.
- חותכים את הבצל לקוביות גסות.
- חותכים את הגזרים לחצי לאורך - ואז לחצאי פרוסות בעובי ס"מ.
- מכינים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- לוקחים את הפטריות - מוציאים להן את הרגלים - שוברים אותן פנימה. לא חותכים. שברי הפטריות יספגו טוב יותר את הטעמים של הרוטב שיווצר במהלך בישול והטעם שלהן יהיה פשוט נפלא.
- מוסיפים את הבצל והגזר.
- מפזרים מעל מלח ופלפל ומסדרים את הכל בשכבה אחידה.
- מניחים מעל את העופות בצורה מסודרת.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות לשעה ו20 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן ויוצקים מעל את הרוטב שנוצר יחד עם הירקות.