מתכונים קלים מנות עיקריות לפסח עוף על פטריות בתנור

עוף על פטריות בתנור

מאת אסף כהן
עוף על ראשי פטריות בתנור

עוף על פטריות בתנור

על ידי 2 בנובמבר 2016

עוף על פטריות בתנור זו מנה כל כך טעימה וקלה להכנה שהיא תככב אצלכם שוב ושוב על השולחן. העוף עטוף בשמן זית ותבלינים ומונח על ראשי פטריות שסופגים במהלך הבישול בתנור את כל הטעמים והניחוחות הנהדרים של העוף - והתוצאה פשוט מושלמת.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מוציאים את רגלי הפטריות מראשי הפטריות - ופותחים את ראשי הפטריות (יש להן את הקרום של ראש הפטריה - פשוט פותחים אותו עם האצבעות).
  • מסדרים את ראשי הפטריות כשהחלק השחוק למעלה בשכבה אחת - צמודות אחת לשניה, בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
  • חותכים את חצי הבצל לרצועות של חצי ס"מ ומפזרים בין ראשי הפטריות.
  • מפזרים על ראשי הפטריות מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
  • מזליפים שמן בנדיבות על הפטריות.
  • מכניסים לקערה את העוף יחד עם פפריקה, מלח, פלפל, ושמן זית בנדיבות.
  • מועכים קלות את שיני השום (ממש טיפה) ומוסיפים לקערת העוף.
  • מערבבים היטב את העוף עם השום והתבלינים עד שכולו עטוף.
  • מסדרים את העופות על גבי ראשי הפטריות ולא שוכחים לפזר את שיני השום.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות לשעה שלמה.

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: