4.3אלף 
הדפסה
עוף בסגנון יפני עם סאקי
עוף בסגנון יפני הוא עוף במרינדה טעימה במיוחד עם קשר חזק ליפן - במרינדה יש סאקי - יין אורז יפני עדין וטעים במיוחד יחד עם סויה, שמן שומשום ועוד דברים טובים. עוף בסגנון יפני עם סאקי הוא טעים, ריחני ופשוט מעדן.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם ירכיים
- סאקי - 2 כפות (אפשר גם מירין)
- סויה - 2 כפות
- רוטב ווטשסטר - כף
- שמן שומשום - כף
- שום כתוש - 2 שיניים
- פלפל שחור - לפי הטעם
הוראות הכנה
- עושים חתכים על העוף (משהו כמו 2 חתכים חצי עמוקים שיחדרו את העור והבשר) זה יעזור לטעמים לחדור פנימה.
- שמים את חלקי העוף בקערה.
- מערבבים היטב את כל החומרים (חוץ מהעוף) בקערה אחרת.
- שופכים שני שליש מהמשרה על העופות ומערבבים טוב טוב בידיים עד שכל העופות מכוסים ברוטב.
- מסדרים את העופות בתבנית עם שוליים גבוהים כשהחתכים כלפי מעלה.
- מכסים את התבנית עם נייר כסף.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל220 מעלות ל20 דקות.
- לאחר 20 דקות - מורידים את נייר הכסף, ומברישים בעזרת מברשת את העופות עם שליש המרינדה שנשארה לנו.
- מחזירים את העוף לתנור לעוד 20 דקות.
- תוקעים מזלג באחד העופות - אם יוצאים מהחורים נוזלים - העוף מוכן ואפשר להוציא. אם לא - משאירים עוד 5 דקות ובודקים שוב.
זהו! מוכן!
מגישים עם אורז בסגנון אסייתי או סושי