מתכונים קלים מתכוני עוף עוף בלימון ושום

עוף בלימון ושום

מאת אסף כהן
עוף בלימון ושום

עוף בלימון ושום

על ידי 2 בינואר 2014

עוף בלימון ושום הוא אחד העופות המוצלחים שאפשר להכין. הטעם הלימוני שעוטף כל ביס יחד עם ניחוחות השום הופכים כל ביס למעדן. עוף בשום ולימון הוא קל להכנה ומצוין לכל ארוחה.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוטפים טוב את הלימונים במים - אנחנו משתמשים גם בקליפה אז צריך שהם יהיו נקיים.
  • מנקים את העופות.
  • לוקחים לימון אחד - ומגרדים את הקליפה שלו על פומפיה ויוצרים גרידת לימון. אנחנו צריכים רק חצי - אז את החצי השני אפשר לשמור לעוגות או משהו כזה.
  • מפרקים את ראש השום לשיניים ומקלפים (לקילוף שום ב20 שניות - לחצו כאן). ולאחר מכן - מועכים אותם קלות.
  • לוקחים את הלימון שגירדנו, חוצים אותו באמצע. סוחטים אותו למיץ. גם כאן - אנחנו צריכים רק חצי מהמיץ, אז את החצי השני אפשר לשמור לסלט.
  • את השני הלימונים האחרים פורסים לפרוסות בעובי של 4-5 מילימטר. לא יותר. את הקצוות מוציאים.
  • מסדרים בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים את פרוסות הלימונים בשכבה אחת - כמה שנכנס בלי לשים אחד על השני. את השאר לשמור בצדק.
  • מוסיפים 8-9 שיני שום בין הלימונים.
  • את העוף מכניסים לקערה גדולה עם מלח, פלפל שחור, תעורבת התבלינים האיטלקית וגרידת הלימון (רק חצי ממה שגירדנו), מיץ הלימון (גם רק חצי), ושמן הזית.
  • מערבבים טוב טוב בידיים שהעופות יהיו מצופים בהכל.
  • מסדרים את העופות המצופים על הלימונים והשום.
  • מניחים על העופות את הלימונים ושיני השום שנותרו.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות למשך שעה שלמה.

זהו! מוכן!

מגישים עם תפוחי אדמה מתובלים או אורז לבן ותוספת ירק מבושל.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: