4.9אלף 
הדפסה
עוף באננס חמוץ מתוק
עוף באננס חמוץ מתוק הוא עוף נהדר, טעים וקריספי. מתאים לשבתות, חגים וילדים. יש לו צבע נהדר, עסיסיות מפתיעה וכמובן טעם אסייתי חמוץ מתוק נפלא שמתקבל משילובי הטעמים של המרינדה. חשוב - לתת לעוף לשבת יפה ברוטב לפחות שעה במקרר (אם לא יותר) כדי שכל הטעמים יספגו.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- כמות : 4 - 6 מנות
מרכיבים
- שוקי עוף - 8
- אננס משומר - קופסא קטנה עם הסירופ
- מיץ לימון - חצי כוס (מיץ מלימון וחצי)
- קטשופ - 4 כפות לא גדושות
- סויה - 4 כפות
- שום כתוש - 2 שיניים
- סוכר חום - חצי כוס
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מנקים היטב את העוף ומניחים בתבנית.
- פותחים את האננס - שופכים את הסירופ לקערה ואת פרוסות האננס שומרים.
- לקערה עם הסירופ מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר החום, הקטשופ, הסויה, השום והפלפל.
- טורפים עם מטרפה עד שהכל מתמוסס ומתאחד.
- שופכים חצי לתבנית על העוף וחצי שומרים בקערה.
- מכסים את העוף בניילון נצמד - ושמים במקרר למשך שעה.
- בסוף השעה מחממים תנור לגריל עליון ל250-270 מעלות (כמה שהתנור שלכם מגיע).
- מוציאים את העוף מהמקרר, מורידים את הניילון ומכניסים לתנור ל10 דקות.
- בסוף 10 הדקות - מעבירים את התנור לאפייה רגילה (עדיף טורבו) ומורידים את הטמפ' ל170 מעלות (העוף נשאר בתנור כל הזמן הזה).
- מבשלים 30 דקות.
- בזמן הזה -לוקחים את פרוסות האננס וחותכים לקוביות.
- לוקחים את המרינדה שנשארה - מעבירים למחבת ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ומצמצמים כ10 - 12 דקות עד שהתערובת נעשית סמיכה.
- כשהתערובת מסמיכה - מוסיפים את האננס ומקפיצים ברוטב עד שהוא מכוסה כולו.
- כשעברו 30 הדקות של העוף בתנור - פותחים את התנור - יוצקים עם כף על כל עוף מהרוטב המצומצם עם האננס - ואת השאריות שופכים בתבנית.
- מכניסים לעוד 20 דקות בתנור.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.