6.4אלף
הדפסה
סירקניז – תבשיל בוכרי של בשר ואורז עם גזר חומוס ושום
סירקניז הוא תבשיל בוכרי של בשר, אורז גזרים קצוצים, חומוס ומלא שום. כמו כל התבשילים הבוכרים - הוא קל להכנה ומאוד מאוד טעים. מומלץ לימי חורף קרים וארוחות משפחתיות גדולות.
נכון שבמקור סירקניז הוא עם בשר כבש - אבל אני מעדיף אותו עם פרגיות. הוא טעים ונגיש לילדים שפחות מתחברים לטעם של הכבש.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פרגיות - קילו
- אורז בסמטי - 2 כוסות
- גזרים - 7
- חומוס - כוס וחצי גרגרי חומוס קפואים
- שום כתוש - ראש שלם
- בצל - אחד גדול
- מים רותחים - לפי הצורך
- שמן זית - לפי הצורך
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור טחון - לפי הטעם
הוראות הכנה
- לוקחים את האורז הבסמטי ושמים בקערה. מוסיפים לקערה מים רותחים עד גובה האורז ועוד ס"מ וחצי - מערבבים טיפה עם כפית ומשרים לפחות 20 דק'. ההשריה תפתח את האורז לטעמים ותתן לו יותר רכות בבישול. לאחר ההשריה שוטפים את האורז במסננת ומסננים אותו מהמים.
- חותכים את הפרגיות לנתחים בגודל ביס.
- קוצצים את הבצל דק
- חותכים את הגזרים לרצועות דקות דקות בעובי כמה מ"מ ואורך של 2-3 ס"מ. (עדיף עם סכין ולא על פומפיה - שישארו פריכים אחרי הבישול).
- מקלפים את ראש השום (איך מקלפים ראש שלם של שום ב20 שניות?)
- מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים מעט.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד 30 שניות תוך ערבוב.
- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות עד שהפרגיות משנות את צבען ומתחילות להשחים.
- מוסיפים את החומוס הקפוא.
- מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים מים רותחים עד גובה שני שליש של הפרגיות. (כלומר לא להציף הכל)
- מפזרים מלח ופלפל שחור לפי הטעם (מומלץ לא להתקמצן)
- מבשלים תוך ערבוב 30 דקות על אש נמוכה.
- מסדרים מעל הכל בשכבה יפה את מקלוני הגזר.
- מעלים את האש לבינונית.
- סוגרים את המכסה ומבשלים 10 דקות.
- פותחים ומוסיפים את האורז (אחרי שסיננתם אותו מההשריה כמובן) בשכבה אחת מעל הגזר.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים - ועוד מלח.
- עוטפים את מכסה הסיר במגבת וסוגרים את הסיר.
- מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים 25 דק'.
- מכבים את האש - מעבירים הכל לקערה ענקית ומערבבים.
זהו! מוכן!
מגישים עם סלט קצוץ עם מלא כוסברה ולימון!