4.8אלף 
הדפסה
כנפיים חריפות מטוגנות בציפוי פריך
אחרי שפיצחנו את הסוד של חטיף הצ'יפס האהוב הגיע הזמן לפצח סוד מסחרי נוסף. אחרי ניסויים רבים וצירופים שונים ומשונים - אנחנו גאים להציג בפניכם את סודן של הכנפיים החריפות בציפוי החריף האהוב על כולנו. המתכון מתאים גם לחלקי עוף נוספים עם עור כמו שוקיים וכרעיים.
המתכון לכנפיים החריפות אמנם עושה שימוש בחלב - אבל בדקנו את המתכון גם על חלב סויה ויצא מעולה.
מרכיבים
- כנפיים - קילו
- קמח - כוס וחצי
- פפריקה חריפה - כף גדושה (לעדינים - אפשר פפריקה מתוקה)
- אבקת שום - כף
- אבקת בצל - כף (לא אבקת מרק בצל! אלא אבקת בצל)
- מלח - כפית גדושה
- פלפל שחור גרוס - כפית גדושה
- ביצה - 1
- חלב - חצי כוס (אפשר חלב סויה)
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים משאריות שומן ונוצות - ומחלקים את הכנפיים לשניים על העצם. דואגים להשאיר את העור.
- בקערה מערבבים את הקמח וכל התבלינים.
- בקערה נוספת מערבבים את הביצה עם החלב במטרפה עד שהכל מתאחד.
- לוקחים כל כנף - טובלים אותה בביצה ומצפים אותה בקמח - ושמים בצלחת נקיה. חוזרים חלילה עד שכל הכנפיים מצופות.
- ועכשיו - לוקחים שוב את הכנפיים המצופות - וטובלים שוב בביצה ואז מצפים בקמח (אם נגמר הקמח - מחדשים אותו ולא שוכחים להוסיף תבלינים בכמות מתאימה) ומעבירים לצלחת.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בצ'יפסר או סיר ל180 מעלות.
- מכניסים את הכנפיים בנגלות (אפשר שיהיו צפופות אבל לא יותר מדי) ומטגנים 7-8 דקות לפחות עד שהן משחימות ממש.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
פתרנו את אחד הסודות הגדולים בשוק המזון המהיר 🙂 מתכון לא הכי בריאותי - אבל איזה תענוג!