מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים בתנור בסגנון הקריביים

כנפיים בתנור בסגנון הקריביים

מאת אסף כהן
כנפיים בתנור בסגנון הקריביים

כנפיים בתנור בסגנון הקריביים

על ידי 31 בדצמבר 2013

כנפיים בתנור בסגנון הקריביים הן כנפיים עם טעם מודגש של עגבניות, הן מעט חריפות, מעט מתוקות ומעט חמצמצות. הכל ביחד. במתכון הזה - קודם צולים את הכנפיים בתנור - ואח"כ נותנים להן מכת חום עם הרוטב שמתקרמל על הכנפיים בזמן קצר - אבל לא נשרף לגמרי. וכך מקבלים כנפיים עשויות היטב - ורוטב עסיסי ומזוגג.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 55 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפייים משאריות נוצות ושומן ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
  • מרססים מעט ספריי שמן על הכנפיים.
  • מחממים את התנור ל180 מעלות ומכניסים את הכנפיים למרכז התנור ל25 דקות.
  • מוציאים, הופכים את הכנפיים עם מלקחיים - מרססים שוב בספריי שמן ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות.
  • בינתיים מערבבים בקערה היטב היטב את כל מרכיבי הרוטב.
  • כשעוברות 20 דקות - פותחים את התנור ומוציאים מעט את התבנית.
  • בעזרת מברשת - מברישים את החלק העליון של הכנפיים. למרוח כמות נדיבה - אבל לשמור חצי מהכמות לפחות בקערה.
  • מעבירים את התנור לגריל עליון ומחזירים את הכנפיים לתנור ל3 דקות.
  • לאחר 3 דקות - מוציאים, הופכים את הכנפיים עם מלקחיים - ומורחים שוב את הכנפיים בחצי השני של הרוטב.
  • מחזירים לתנור ל3 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם טבעות בצל בתנור או תפוחי אדמה בתנור

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: