3.4אלף
הדפסה
כנפיים בתנור בסגנון הקריביים
כנפיים בתנור בסגנון הקריביים הן כנפיים עם טעם מודגש של עגבניות, הן מעט חריפות, מעט מתוקות ומעט חמצמצות. הכל ביחד. במתכון הזה - קודם צולים את הכנפיים בתנור - ואח"כ נותנים להן מכת חום עם הרוטב שמתקרמל על הכנפיים בזמן קצר - אבל לא נשרף לגמרי. וכך מקבלים כנפיים עשויות היטב - ורוטב עסיסי ומזוגג.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 55 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לכנפיים
- כנפיים - קילו
- ספריי שמן - לפי הצורך
- לרוטב הקריבי
- קטשופ - שני שליש כוס
- מיץ לימון - 2 כפות
- סוכר חום - כף
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- אבקת שום - רבע כפית
- פלפל שחור גרוס - חצי כפית
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפייים משאריות נוצות ושומן ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
- מרססים מעט ספריי שמן על הכנפיים.
- מחממים את התנור ל180 מעלות ומכניסים את הכנפיים למרכז התנור ל25 דקות.
- מוציאים, הופכים את הכנפיים עם מלקחיים - מרססים שוב בספריי שמן ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערה היטב היטב את כל מרכיבי הרוטב.
- כשעוברות 20 דקות - פותחים את התנור ומוציאים מעט את התבנית.
- בעזרת מברשת - מברישים את החלק העליון של הכנפיים. למרוח כמות נדיבה - אבל לשמור חצי מהכמות לפחות בקערה.
- מעבירים את התנור לגריל עליון ומחזירים את הכנפיים לתנור ל3 דקות.
- לאחר 3 דקות - מוציאים, הופכים את הכנפיים עם מלקחיים - ומורחים שוב את הכנפיים בחצי השני של הרוטב.
- מחזירים לתנור ל3 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם טבעות בצל בתנור או תפוחי אדמה בתנור