חמין מקרוני

מאת אסף כהן
חמין עוף ומקרוני

חמין מקרוני

על ידי 15 בינואר 2015

אין כמו חמין בחורף. אבל לפעמים חמין בשר קצת כבד עלינו - אז הנה לפניכם חמין עוף טעים מאוד וקל מאוד להכנה עם מקרוני. מינימום התעסקות, מכניסים לתנור - הולכים לישון וקמים לריחות מטורפים וחמין עוף מדהים עם עוף מתפרק מהעצם, מקרוני עסיסי ומתובל היטב ותפוחי אדמה נימוחים - שכולם יריבו עליהם.

חמין עוף ומקרוני מתאים גם למי שרוצה להכין חמין באופן ספונטני ובמהירות.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 11h 00 min

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מחממים מים בסיר לפסטה עם מעט מלח.
  • שוברים את הפסטה ל2.
  • מכניסים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים חצי בישול (מה שכתוב על האריזה - חלקי 2) ומסננים מהמים ומעבירים לקערה.
  • קוצצים את הבצלים.
  • פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • מכניסים את שוקי העוף לקערה עם כף פפריקה, כפית כורכום, מלח ופלפל ומערבבים את הכל יחד עד שכל העופות מצופים בתבלינים.
  • מחממים שכבה של כחצי ס"מ שמן קנולה בסיר גדול שאפשר להכניס לתנור (תנור הולנדי).
  • מכניסים את שוקי העוף ומטגנים מספר דקות מכל הכיוונים עד שהם משחימים - ומוציאים לקערה עם מלקחיים.
  • מכניסים את הבצל לסיר על אותו השמן של העוף - מוסיפים חצי כף פפריקה חצי כפית כורכום, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל להזהיב בקצוות - ואז לוקחים את כל הסיר (בזהירות כי הוא חם) ושופכים את כל הבצל והשמן על הפסטה - ומערבבים היטב.
  • מוסיפים עוד 2 כפות שמן לסיר.
  • מסדרים בתחתית הסיר שכבה של תפוחי אדמה.
  • על תפוחי האדמה מסדרים את העופות.
  • על העופות שופכים את כל תערובת הפסטה.
  • מוסיפים מים עד כמעט כיסוי של הפסטה - אבל לא יותר.
  • דוחסים היטב היטב את הפסטה לכיוון תחתית הסיר שהכל יהיה דחוס פנימה.
  • מניחים נייר כסף על כל העסק. ולוחצים אותו למטה.
  • מניחים את הביצים על נייר הכסף.
  • לוקחים עוד נייר כסף ומכסים איתה את הסיר.
  • סוגרים את הסיר עם מכסה.
  • מביאים את הכל לרתיחה - בלי להציץ פשוט מקשיבים לסיר עד שהמים רותחים.
  • בינתיים מחממים תנור ל100 מעלות.
  • כשהסיר רותח - מעבירים אותו בזהירות לתנור - ומשאירים אותו שם 10 שעות לפחות (כל הלילה)
  • בבוקר מתעוררים לניחוחות נהדרים.
  • מוציאים את הסיר מהתנור, מוציאים בזהירות את הביצים לקערה ומעבירים את שאר חמין העוף לקערת הגשה גדולה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: