מתכונים קלים מתכוני עוף חמין מקרוני

חמין מקרוני

מאת אסף כהן
חמין עוף ומקרוני

חמין מקרוני

על ידי 15 בינואר 2015

אין כמו חמין בחורף. אבל לפעמים חמין בשר קצת כבד עלינו - אז הנה לפניכם חמין עוף טעים מאוד וקל מאוד להכנה עם מקרוני. מינימום התעסקות, מכניסים לתנור - הולכים לישון וקמים לריחות מטורפים וחמין עוף מדהים עם עוף מתפרק מהעצם, מקרוני עסיסי ומתובל היטב ותפוחי אדמה נימוחים - שכולם יריבו עליהם.

חמין עוף ומקרוני מתאים גם למי שרוצה להכין חמין באופן ספונטני ובמהירות.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 11h 00 min

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מחממים מים בסיר לפסטה עם מעט מלח.
  • שוברים את הפסטה ל2.
  • מכניסים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים חצי בישול (מה שכתוב על האריזה - חלקי 2) ומסננים מהמים ומעבירים לקערה.
  • קוצצים את הבצלים.
  • פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • מכניסים את שוקי העוף לקערה עם כף פפריקה, כפית כורכום, מלח ופלפל ומערבבים את הכל יחד עד שכל העופות מצופים בתבלינים.
  • מחממים שכבה של כחצי ס"מ שמן קנולה בסיר גדול שאפשר להכניס לתנור (תנור הולנדי).
  • מכניסים את שוקי העוף ומטגנים מספר דקות מכל הכיוונים עד שהם משחימים - ומוציאים לקערה עם מלקחיים.
  • מכניסים את הבצל לסיר על אותו השמן של העוף - מוסיפים חצי כף פפריקה חצי כפית כורכום, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל להזהיב בקצוות - ואז לוקחים את כל הסיר (בזהירות כי הוא חם) ושופכים את כל הבצל והשמן על הפסטה - ומערבבים היטב.
  • מוסיפים עוד 2 כפות שמן לסיר.
  • מסדרים בתחתית הסיר שכבה של תפוחי אדמה.
  • על תפוחי האדמה מסדרים את העופות.
  • על העופות שופכים את כל תערובת הפסטה.
  • מוסיפים מים עד כמעט כיסוי של הפסטה - אבל לא יותר.
  • דוחסים היטב היטב את הפסטה לכיוון תחתית הסיר שהכל יהיה דחוס פנימה.
  • מניחים נייר כסף על כל העסק. ולוחצים אותו למטה.
  • מניחים את הביצים על נייר הכסף.
  • לוקחים עוד נייר כסף ומכסים איתה את הסיר.
  • סוגרים את הסיר עם מכסה.
  • מביאים את הכל לרתיחה - בלי להציץ פשוט מקשיבים לסיר עד שהמים רותחים.
  • בינתיים מחממים תנור ל100 מעלות.
  • כשהסיר רותח - מעבירים אותו בזהירות לתנור - ומשאירים אותו שם 10 שעות לפחות (כל הלילה)
  • בבוקר מתעוררים לניחוחות נהדרים.
  • מוציאים את הסיר מהתנור, מוציאים בזהירות את הביצים לקערה ומעבירים את שאר חמין העוף לקערת הגשה גדולה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: