4אלף
הדפסה
חזה עוף ממולא פלפל אדום בתנור
חזה עוף ממולא בפלפלים אדומים בציפוי פריך - זה כל כך טעים ועוד יותר מפתיע שזה נעשה בתנור! חזה העוף עסיסי עם מילוי פלפלים נהדר - נראה פשוט נפלא על הצלחת וטעים בטירוף. מומלץ לארוחות חגיגיות, חגים ואפילו כסתם ארוחת ערב מפנקת - כי כל כך קל להכין את המנה הזו שזה מדהים!
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- כמות : 4 חזי עוף ממולאים
מרכיבים
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים קצת שמן קנולה במחבת.
- כשהשמן חם מוסיפים את רצועות הפלפל והבצל.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ומעט בזיליקום ומקפיצים עד שהבצל מזהיב יפה.
- מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
- בזמן שהפלפל והבצל מתקררים לטמפ' החדר מתחילים לטפל בחזה העוף.
- מנקים את חזה העוף מעצמות ושאריות שומן.
- מחלקים את חזה העוף ל2 חלקים - וכל חלק פורסים באמצע כך שנוצרים 4 נתחים.
- עם פטיש שניצלים משטחים מעט את הנתחים (שלא יהיו דקים דקים - אלא רק מעט דקים...)
- מכינים בצד 4 קיסמים.
- משמנים במעט שמן קנולה תבנית לתנור.
- מכינים קערה עם פרורי לחם.
- מניחים נתח של חזה עוף על משטח עבודה.
- על הנתח מניחים רבע מכמות הפלפלים והבצל המוקפצים.
- מגלגלים באופן הדוק עד הקצה - ותוקעים קיסם מלמעלה עד לצד הסוגר.
- מעבירים את חזה העוף המגולגל לקערת פרורי הלחם ומצפים אותו בפרורים מכל היכוונים (אין צורך בביצה).
- מעבירים את חזה העוף המצופה לתבנית המשומנת על הצד הסגור.
- חוזרים על הפעולה לשאר חזה העוף.
- מזליפים שמן זית על גבי כל אחד מחזה העוף הממולאים.
- מכניסים את התבנית לתנור ל25 דקות בחום של 190 מעלות.
- מוציאים מהתנור, שולפים את הקיסם, חותכים לפרוסות ומגישים.
זהו! מוכן!
מומלץ להגיש על מצע סלסה מהירה שמכינים מהרתחה וערבוב של חצי כוס צ'ילי מתוק ו2 כפות רסק עגבניות.