מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף ממולא עגבניות שרי ופטריות בתנור

חזה עוף ממולא עגבניות שרי ופטריות בתנור

מאת אסף כהן
חזה עוף ממולא פטריות ועגבניות שרי בתנור

חזה עוף ממולא עגבניות שרי ופטריות בתנור

על ידי 1 בינואר 2015

מנה יפה, טעימה ונהדרת של חזה עוף ממולא בפטריות ועגבניות שרי בציפוי פריך שנעשה בתנור. אמנם לא הכי קלה להכנה - אבל גם לא מאוד מסובכת ושווה את ההשקעה.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • פורסים את הפטריות לפרוסות.
  • חותכים את עגבניות השרי לרבעים.
  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים שמן זית במחבת.
  • כשהשמן חם מכניסים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להשחים.
  • מוסיפים את השום הכתוש והפטריות ומטגנים עוד 3-4 דקות עד שהפטריות משחימות.
  • מוסיפים את העגבניות, מלח פלפל שחור ואורגנו - ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות ומורידים מהאש.
  • פורסים כל נתח של חזה העוף ל3 פרוסות (כמו שניצלים)
  • מכינים קערה אחת עם 2 ביצים טרופות וקערה אחת עם המון פרורי לחם.
  • מכינים תבנית לתנור עם שוליים גבוהים ומשמנים אותה עם ספריי שמן.
  • מניחים בקצה של כל נתח חופן מלית ומגלגלים - וסוגרים בעזרת קיסם.
  • מעבירים לקערת הביצה ועוטפים את הנתח בבביצה טרופה.
  • מעבירים לקערת פרורי הלחם ועוטפים היטב.
  • מניחים בתבנית המשומנת.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמרים הנתחים.
  • מזליפים מעל הנתחים שמן זית.
  • מכניסים את התבנית לתנור ל25 דקות ב180 מעלות.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: