מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף מתוק בטמפורה

חזה עוף מתוק בטמפורה

מאת אסף כהן
חזה עוף מתוק בטמפורה

חזה עוף מתוק בטמפורה

על ידי 15 במרץ 2015

חזה עוף ברוטב מתוק בסגנון אסייתי הוא יפיפיה וטעים מאוד. חזה העוף במעטפת טמפורה דקה מקבל טיגון כפול, ממש כמו צ'יפס, להבטחת העסיסיות והקריספיות ויוצא פשוט מעדן. חזה עוף ברוטב מתוק הוא מיוחד ושונה מכל המנות האסייתיות שטעמתם עד היום. הוא רק מתוק ועשיר ומיוחד ולא חמוץ ומאוד מאוד טעים.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את חזה העוף לקוביות של 2 ס"מ בערך ושמים בקערה.
  • מוסיפים את המלח, המירין והפלפל השחור ומערבבים היטב ומניחים ל10 דקות בצד.
  • בינתיים מחממים שמן רותח
  • מוסיפים את מרכיבי הטמפורה ומערבבים היטב.
  • מחממים שמן קנולה ל150 מעלות בצ'יפסר או סיר.
  • כשהשמן בטמפ' הנכונה - מכניסים את חזה העוף ומטגנים 3-4 דקות. (אם הם נדבקים אחד לשני - מפרידים בעדינות עם כף עץ)
  • מוציאים לקערה.
  • מעלים את הטמפ' של השמן ל180 מעלות.
  • בינתיים קוצצים את הבצל ומערבבים יחד את כל חומרי הרוטב המתוק.
  • כשהשמן רותח מכניסים את חזה העוף לעוד 4 דקות עד שהוא משחים יפה.
  • בזמן שחזה העוף בטיגון - מכניסים את הרוטב למחבת גדולה ומביאים לרתיחה.
  • כשהרוטב רותח - מנמיכים אותו לאש בינונית גבוהה ומערבבים כל הזמן.
  • כשחזה העוף מוכן ושחום - מעבירים אותו מהשמן אל הרוטב ומקפיצים היטב 2-3 דקות עד שכל חזה העוף מצופים רוטב סמיך.

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן ומפזרים מעל שומשום.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: