מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף בתנור ממולא ירקות מוקפצים

חזה עוף בתנור ממולא ירקות מוקפצים

מאת אסף כהן
חזה עוף ממולא ירקות מוקפצים

חזה עוף בתנור ממולא ירקות מוקפצים

על ידי 24 באוגוסט 2014

מחפשים מנה מרשימה מאוד וקלה להכנה? חזה עוף ממולא בירקות מוקפצים זה בדיוק מה שאתם צריכים. חזה עוף בתנור ממולא בירקות מוקפצים זו מנה טעימה, יפיפיה, מרשימה ולא מטוגנת מאוד שמתאימה לאירועים חשובים וארוחות חגיגיות. קל להכנה ומאוד מאוד טעים.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים בהכנת המלית כיוון שהיא צריכה להתקרר קצת אחרי ההכנה

  • חותכים את הבצל לחצאי פרוסות ומפרידים את הטבעות אחת מהשניה.
  • את הפטריות חותכים לפרוסות ורצועות.
  • את שאר הירקות חותכים לרצועות ודואגים שיהיו בערך 4-5 ס"מ. לא יותר.
  • מחממים שמן קנולה בווק או סיר רחב ושטוח.
  • מכניסים את הבצל ומטגנים קלות עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הירקות והפטריות ומקפיצים עוד 3-4 דקות עד שהגזר מתרככך.
  • מוסיפים מלח ופלפל ואורגנו לפי הטעם ומערבבים.
  • מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום ומערבבים.
  • משאירים להתקררות ובינתיים מכינים את חזה העוף למילוי.

הכנת חזה העוף למילוי (מי שיש לו כבר חזה עוף פרוס לשניצלים שידלג על השלבים)

  • מנקים היטב את חזה העוף משאריות שומן ועצמות.
  • חותכים את חזה העוף לפרוסות לרוחב (2-3 פרוסות מכל חצי פרפר)
  • מניחים כל פרוסה על קרש חיתוך ומשטחים אותה עם פטיש שניצלים - לשים לב לא לשטח מדי - שלא יהיה שקוף או יווצרו חורים. רק להפוך את הנתח לרחב ודק יותר.

ממלאים את חזה העוף

  • מרוקנים מהנוזלים שהצטברו בקערת הירקות המוקפצים ושוברים פנימה ביצה וטורפים הכל.
  • מניחים נתח חזה עוף על קרש חיתוך.
  • מניחים חופן מלית ודואגים שהירקות לא יבלטו יותר מדי מהצדדים (אפשר לחתוך את העודפים) ומגלגלים באופן מהודק עד לסגירה.
  • ומניחים בתבנית משומנת חסינת חום או תבנית עם נייר אפיה.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמרים נתחי חזה העוף.

מכינים את חזה העוף הממולא בתנור

  • מכינים קערה עם ביצה טרופה וקערה עם פרורי לחם.
  • לוקחים בזהירות כל נתח מגולגל טובלים בביצה ומצפים בפרורי לחם.
  • מניחים חזרה בתבנית.
  • מזליפים שמן זית על גבי כל נתח.
  • מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל25 דקות.

זהו! מוכן!

להגשה:

חותכים לחצי או לפרוסות - מסדרים יפה בצלחת ומזליפים מעט רוטב טריאקי.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: