5אלף
הדפסה
חזה עוף ממולא גזר וקישואים בציפוי פריך בתנור
מחפשים מנה נהדרת ויפה ופשוטה מאוד להכנה? חזה עוף ממולא בגזר וקישואים מוקפצים עם בצל - בציפוי פרורי לחם שמוגש עם רוטב פטריות חם זו מנה נהדרת שנראית מצוין וכמובן קלה מאוד להכנה.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 4 מנות
מרכיבים
הוראות הכנה
- חותכים את הגזר והקישואים למקלות בעובי חצי ס"מ ואורך של 4 ס"מ בערך.
- חותכים את הבצל לקצאי פרוסות ומפרידים את הטבעות.
- מחממים כף שמן קנולה במחבת.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הגזר והקישואים.
- מוסיפים מלח ופלפל ומקפיצים עד שהגזר והקישוא מתרככים מעט (משהו כמו 3-4 דקות)
- מוציאים לקערה ומחכים שיתקררו מעט.
- בינתיים מנקים את חזה העוף משאריות עצמות ושומן ופורסים אותו לפרוסות דקות לרוחב ודופקים כמו שניצלים עד שהם נהיים דקים - אבל לא דקים מדי.
- מכינים קערה מלאה פרורי לחם.
- מכינים תבנית לתנור ומשמנים אותה עם מעט ספריי שמן.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- לוקחים פרוסת חזה עוף ומניחים על משטח.
- לוקחים חופן גזרים קישואים ובצל ומניחים על חזה העוף.
- מגלגלים עד שהוא נסגר וסוגרים היטב בעזרת קיסם מצד לצד.
- מעבירים לקערת פרורי הלחם ומצפים היטב.
- מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עד שכל חזה העוף ממולא ומוכן בתבנית.
- מזליפים מעל מעט שמן זית (משהו כמו כפית לכל חזה עוף.
- מכניסים לתנור ל30 דקות.
- בינתיים אפשר להכין רוטב פטריות שיוגש מעל.
- לאחר 30 דקות מוציאים מהתנור.
- מוציאים בזהירות את הקיסם.
- פורסים עם סכין חדה לפרוסות.
זהו! מוכן!
מגישים עם רוטב פטריות או בפני עצמו.