4.6אלף 
הדפסה
חזה עוף ממולא בתרד ופטריות בתנור
חזה עוף ממולא בתערובת של תרד עם פטריות ועשבי תיבול בציפוי פרורי לחם - נעשה באפיה בתנור. כל כך טעים ובאופן מפתיע גם לא מסובך להכנה. מנה נהדרת שנראית נפלא על הצלחת - וכמובן טעימה באופן מיוחד. מומלצת להכנה לארוחות חגיגיות שרוצים להרשים בהן את האורחים בקלי קלות!
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- כמות : 9 מנות
מרכיבים
- חזה עוף - 3 חצאי פרפר (אפשר כבר לבקש מהקצב שיפרוס כל נתח ל3 שניצלים)
- מדליוני תרד - 150 גרם (מהקפואים בסופר)
- פטריות - חצי סלסלה
- בצל - אחד קטן
- שום כתוש - 2 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- פרורי לחם - לפי הצורך
- שומשום - לפי הצורך
- שמן קנולה - כף
- שמן זית - לפי הצורך
- ביצים - 2
- תרסיס שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות.
- חותכים את הבצל לחצאי עיגולים.
- מכינים את התרד לפי ההוראות (עדיף במקרוגל).
- מחממים במחבת גדולה שמן קנולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצלים ומטגנים 3-4 דקות לתחילת השחמה.
- מוסיפים את השום הכתוש והפטריות ומטגנים 5 דקות עד שהפטריות מסיימות להפריש נוזלים.
- מוסיפים את התרד, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים טוב טוב. מבשלים עוד דקה וחצי תוך ערבוב ומוציאים לקערה להתקררות.
- בינתיים מכינים את חזה העוף.
- שוטפים ומנקים משאריות שומן ועצמות.
- פורסים כל חזה ל3 פרוסות שניצל. מי שאוהב ויש לו חשק - יכול לדפוק קצת את הנתחים עם פטיש שניצלים.
- מניחים 2 כפיות מלית תרד ופטריות בתחילת חזה העוף - ומגלגלים עד הסוף ומניחים בצד על החלק הסוגר.
- מכינים קערה עם ביצה טרופה קערה עם פרורי לחם ומעט שומשום (מי שממש אוהב - יכול לשים רק שומשום).
- מכינים תבנית חסינת חום לתנור עם שוליים - ומרססים אותה בספריי שמן.
- טובלים את חזה העוף המגולגל בביצה ואז מצפים בפרורי לחם ושומשום ומניחים בתבנית.
- מזליפים מעט שמן זית על כל נתח - ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל25 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם סלט ירוק, תפוחי אדמה בתנור ועם רוטב סלסה מהיר (מבשלים צ'ילי מתוק עם רסק עגבניות ומעט רום).