4.7אלף
הדפסה
חזה עוף ממולא בפירות יבשים בתנור
חזה עוף מגולגל עם מילוי של פירות יבשים, עם רוטב מתוק של דבש בציפוי פריך - קל מאוד להכנה, מאוד מאוד טעים - ונעשה בתנור ללא טיגון עמוק! חזה עוף ממולא בפירות יבשים מתאים במיוחד לימני החורף בהם יש שפע של פירות יבשים מכל הסוגים המינים והצבעים. פשוט תבחרו את הפירות האהובים עליכם - וגלגלו אותם.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - פרוס לשניצלים (4 שניצלים)
- פירות יבשים - 200 גרם מהסוגים האהובים עליכם: תמרים, תאנים, משמש, צימוק, פאפאיה, קיווי - כמה שיותר סוגים יותר טעים
- בצל - חצי בינוני
- דבש - 6 כפות גדושות
- חומץ בן יין לבן - כף
- פרורי לחם - לפי הצורך
- שמן קנולה - 2 כפות
- שמן זית - לפי הצורך
- ספריי שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- קוצצים את הפירות היבשים לקוביות בגודל חצי ס"מ (צימוקים לא צריך לקצוץ).
- קוצצים את הבצל דק.
- מחממים 2 כפות שמן קנולה במחבת.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הפירות הקצוצים ומקפיצים 2-3 דקות עד שהם מתקרמלים יפה - ומוציאים לקערה להתקררות.
- מרססים בספריי שמן תבנית חסינת חום לתנור עם שוליים גבוהים.
- לוקחים כל חזה עוף (הוא כבר אמור להיות דק יחסית) - ודופקים אותו מעט כמו לשניצל.
- פורסים אותו על משטח העבודה - כשהחלק הצר יותר של חזה העוף לכיוונכם.
- מניחים 2 כפות גדושות ממלית הפירות היבשים והבצל.
- מגלגלים את חזה העוף בצורה הדוקה - וסוגרים עם קיסם.
- מעבירים את חזה העוף לתבנית - וחוזרים על הפעולה עד שנגמרים חזי העוף.
- מערבבים בקערה את הדבש והחומץ.
- מורחים מהתערובת על גבי חזה העוף באופן נדיב (אבל שיהיה שווה בשווה בין חזי העוף המגולגלים).
- את שאר הרוטב מטפטפים על התבנית מסביב לחזי העוף.
- מפזרים בנדיבות פרורי לחם על גבי רוטב הדבש
- מזליפים בנדיבות שמן זית על גבי פרורי הלחם.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל30 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן - שיוצקים עליו עם הרבה רוטב!