מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף ממולא בפירות יבשים בתנור

חזה עוף ממולא בפירות יבשים בתנור

מאת אסף כהן
חזה עוף ממולא פירות יבשים בתנור

חזה עוף ממולא בפירות יבשים בתנור

על ידי 24 בינואר 2016

חזה עוף מגולגל עם מילוי של פירות יבשים, עם רוטב מתוק של דבש בציפוי פריך - קל מאוד להכנה, מאוד מאוד טעים - ונעשה בתנור  ללא טיגון עמוק! חזה עוף ממולא בפירות יבשים מתאים במיוחד לימני החורף בהם יש שפע של פירות יבשים מכל הסוגים המינים והצבעים. פשוט תבחרו את הפירות האהובים עליכם - וגלגלו אותם.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הפירות היבשים לקוביות בגודל חצי ס"מ (צימוקים לא צריך לקצוץ).
  • קוצצים את הבצל דק.
  • מחממים 2 כפות שמן קנולה במחבת.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הפירות הקצוצים ומקפיצים 2-3 דקות עד שהם מתקרמלים יפה - ומוציאים לקערה להתקררות.
  • מרססים בספריי שמן תבנית חסינת חום לתנור עם שוליים גבוהים.
  • לוקחים כל חזה עוף (הוא כבר אמור להיות דק יחסית) - ודופקים אותו מעט כמו לשניצל.
  • פורסים אותו על משטח העבודה - כשהחלק הצר יותר של חזה העוף לכיוונכם.
  • מניחים 2 כפות גדושות ממלית הפירות היבשים והבצל.
  • מגלגלים את חזה העוף בצורה הדוקה - וסוגרים עם קיסם.
  • מעבירים את חזה העוף לתבנית - וחוזרים על הפעולה עד שנגמרים חזי העוף.
  • מערבבים בקערה את הדבש והחומץ.
  • מורחים מהתערובת על גבי חזה העוף באופן נדיב (אבל שיהיה שווה בשווה בין חזי העוף המגולגלים).
  • את שאר הרוטב מטפטפים על התבנית מסביב לחזי העוף.
  • מפזרים בנדיבות פרורי לחם על גבי רוטב הדבש
  • מזליפים בנדיבות שמן זית על גבי פרורי הלחם.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל30 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן - שיוצקים עליו עם הרבה רוטב!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: