מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

מאת אסף כהן

חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

על ידי 12 במאי 2013

נתחי חזה עוף פריכים בטמפורה - מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק עדין ונפלא. שילוב מעולה של יין האורז היפני - הסאקה עם חומץ אורז ודבש - שילוב שתמיד עובד ביחד.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את חזה העוף לקוביות גסות (2 ס"מ).
  • מערבבים בקערה את כל חומרי הטמפורה - וטורפים עם מטרפה.
  • אם הטמפורה דלילה מדי - מוסיפים חצי כף קמח וחצי כף קורנפלור ומערבבים (אמור להיות מרקם סמיך ונוטף).
  • מכניסים את חזה העוף - לשים טוב טוב בידיים עד שעל הנתחים מצופים.
  • עוטפים בניילון נצמד - ומכניסים למקרר לשעה לפחות - עד 24 שעות.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
  • כשהשמן רותח - מכניסים את נתחי העוף מצופים בבלילה בקבוצות קבוצות ומטגנים עד להזהבה - ומוציאים לנייר סופג.
  • מערבבים בקערה קטנה את השום הכתוש, המלח, הדבש, הסאקה, חומץ האורז, מיץ הלימון וחצי כוס מים - עד שהדבש מתמוסס והכל מתאחד.
  • בקערה קטנה אחרת מערבבים את הקורנפלור עם המים עד התמוססות.
  • במחבת גדולה (אם יש ווק אז עדיף) מחממים שמן קנולה.
  • כשהשמן חם - שופכים פנימה את הרוטב ומביאים לרתיחה.
  • לאחר רתיחה מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 2-3 דקות.
  • מוסיפים את הקורנפלור המומס - ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
  • מוסיפים פנימה את קוביות חזי העוף המצופים שלנו - מקפיצים ומערבבים עד שהם מצופים ברוטב.
  • שופכים שומשום ומקפיצים שוב עד שכל הנתחים מצופים שומשום.

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן או אורז סיני או אורז מתקתק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: