3.8אלף
הדפסה
חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
נתחי חזה עוף פריכים בטמפורה - מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק עדין ונפלא. שילוב מעולה של יין האורז היפני - הסאקה עם חומץ אורז ודבש - שילוב שתמיד עובד ביחד.
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם ללא עצמות ושומן
- טמפורה
- קורנפלור - חצי כוס
- קמח לבן - חצי כוס
- אבקת אפייה - כפית
- מים - חצי כוס
- מלח - חצי כפית
- פפריקה מתוקה - כף
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- ביצה - 1
- חלבון ביצה - 1
- לטיגון
- שמן קנולה
- לרוטב
- שמן קנולה - מעט
- שום כתוש - 4 שיניים
- דבש - 4 כפות
- סאקה - יין אורז יפני - 2 כפות
- חומץ אורז - 2 כפות
- מיץ לימון - מחצי לימון
- מים - חצי כוס
- מלח - לפי הטעם
- קורנפלור - כפית גדושה
- מים - כף וחצי פושרים
- שומשום - בכיף (לא חובה)
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות גסות (2 ס"מ).
- מערבבים בקערה את כל חומרי הטמפורה - וטורפים עם מטרפה.
- אם הטמפורה דלילה מדי - מוסיפים חצי כף קמח וחצי כף קורנפלור ומערבבים (אמור להיות מרקם סמיך ונוטף).
- מכניסים את חזה העוף - לשים טוב טוב בידיים עד שעל הנתחים מצופים.
- עוטפים בניילון נצמד - ומכניסים למקרר לשעה לפחות - עד 24 שעות.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
- כשהשמן רותח - מכניסים את נתחי העוף מצופים בבלילה בקבוצות קבוצות ומטגנים עד להזהבה - ומוציאים לנייר סופג.
- מערבבים בקערה קטנה את השום הכתוש, המלח, הדבש, הסאקה, חומץ האורז, מיץ הלימון וחצי כוס מים - עד שהדבש מתמוסס והכל מתאחד.
- בקערה קטנה אחרת מערבבים את הקורנפלור עם המים עד התמוססות.
- במחבת גדולה (אם יש ווק אז עדיף) מחממים שמן קנולה.
- כשהשמן חם - שופכים פנימה את הרוטב ומביאים לרתיחה.
- לאחר רתיחה מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 2-3 דקות.
- מוסיפים את הקורנפלור המומס - ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
- מוסיפים פנימה את קוביות חזי העוף המצופים שלנו - מקפיצים ומערבבים עד שהם מצופים ברוטב.
- שופכים שומשום ומקפיצים שוב עד שכל הנתחים מצופים שומשום.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן או אורז סיני או אורז מתקתק.