מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף בטמפורה בזיגוג שום ודבש

חזה עוף בטמפורה בזיגוג שום ודבש

מאת אסף כהן

חזה עוף בטמפורה בזיגוג שום ודבש

על ידי 7 בספטמבר 2014

חזה עוף בטמפורה בזיגוג שום ודבש הוא טעים, קל להכנה ובעל טעם אסייתי מיוחד. לא עוד טמפורת חמוץ מתוק רגילה - הפעם הלכנו על דברים בריאים יותר. שום, דבש וחומץ אורז שנותנים טעמים אוריינטלים משובחים ועושים חגיגה של טעמים בפה.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מערבבים יחד את כל מרכיבי הטמפורה עם מטרפה. טורפים היטב עד שמקבלים בלילה חלקה ללא גושים.
  • מכסים את הטמפורה בניילון נצמד ומניחים חצי שעה.
  • מנקים את חזה העוף וחותכים אותו לקוביות בגודל של ס"מ וחצי - 2.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
  • כשהשמן רותח - מכניסים את כל קוביות חזה העוף לבלילת הטמפורה ומשקיעים אותם היטב.
  • מכניסים אחת אחת את קוביות חזה העוף המצופות לשמן הרותח - מדי פעם מפרידים בין הקוביות עם כף עץ שלא ידבקו אחת לשניה.
  • מטגנים את חזה העוף בשמן עד שהטמפורה מזהיבה קלות ומוציאים לנייר סופג.
  • במחבת גדולה שמים את כל מרכיבי הרוטב פרט לקורנפלור ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
  • מערבבים את כפית הקורנפלור עם כף מים ומוסיפים לרוטב ומביאים שוב לרתיחה.
  • מכניסים את כל נתחי חזה העוף בטמפורה ומתחילים להקפיץ ולערבב 2-3 דקות עד שכל הרוטב מסמיך ונצמד לקוביות חזה העוף - וכמעט ולא נשאר רוטב במחבת.
  • תוך כדי ההקפצה והערבוב מוסיפים שומשום בכיף שידבק היטב לנתחים.

זהו! מוכן!

מגישים עם אורז לבן או צ'יפס.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: