מתכונים קלים מתכוני עוף אגרול עוף – חזה עוף בעלה סיגר

אגרול עוף – חזה עוף בעלה סיגר

מאת אסף כהן
אגרול עוף

אגרול עוף – חזה עוף בעלה סיגר

על ידי 8 בנובמבר 2012

אגרול ירקות זו מנה ראשונה קלאסית לארוחה סינית. אבל אגרול עוף? זו כבר מנה ראשונה שיכולה לפאר כל ארוחה חגיגית מכל זוג. ההכנה כמובן קלה מאוד ולא אורכת זמן רב. רק מומלץ לשים לב לעלי הסיגר - רוב עלי הסיגר דורשים הפשרה במקרר של 12 שעות או של שעתיים מחוץ למקרר. אז מומלץ להיערך מראש - מכיוון שעלי סיגר שלא הופשרו כראוי הם שבירים ועלולים להקרע בקלות.

 

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

הכנת מילוי אגרול עוף

  • חותכים את הפלפלים לרצועות דקות (פחות מחצי ס"מ)
  • חותכים את הגזר לגפרורים - ומקצרים אותם לאורך של רצועות הפלפלים.
  • חותכים את הקישוא לרצועות - ומקצרים לאורך שאר הרצועות.
  • מקלפים את הבצל, חותכים אותו לשניים ופורסים אותו לרצועות בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ.
  • פורסים את העוף לחצי ברוחב (כמו שפורסים לשניצל)
  • חותכים אותו לרצועות בעובי של חצי ס"מ.
  • מחממים מעט שמן במחבת גדול.
  • כשהשמן חם מכניסים את הגזר ומטגנים 2 דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את הקישוא ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את חזה העוף והפלפלים ומטגנים עד שכל העוף הופך ללבן - ואז ממשיכים לטגן עוד דקה.
  • מוציאים את כל התערובת לקערה.
  • מוסיפים את שמן השומשום והפפריקה.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מערבבים טוב טוב.

הכנת אגרול עוף

  • בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם המים - צריכה לצאת בלילה לא סמיכה ולא דלילה.
  • לוקחים עלה סיגר, מניחים כמעט בקצה קצת מהתערובת (כף גדולה).
  • סוגרים משני הצדדים ומגלגלים כמעט עד הסוף.
  • לפני הסוף - טובלים מברשת בתערובת הקמח ומורחים את קצה הסיגר.
  • מגלגלים את האגרול לסגירה.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמרת התערובת או עלי הסיגר.
  • מחממים שמן עמוק בסיר או צ'יפסר.
  • מכניסים 3 -4 אגרולים (אחד אחרי השני) בכל פעם ומטגנים עד שהם מצהיבים ומתחילים להשחים קלות מאוד.

זהו! מגישים עם רוטב חמוץ מתוק או רוטב שמכינים מ בישול של 80% צ'ילי מתוק ו 20% רסק עגבניות במשך כמה דקות.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: