מתכונים קלים מתכוני עוף אגרול חזה עוף – חזה עוף במילוי ירקות מוקפצים בציפוי פריך בתנור

אגרול חזה עוף – חזה עוף במילוי ירקות מוקפצים בציפוי פריך בתנור

מאת אסף כהן
אגרול חזה עוף

אגרול חזה עוף – חזה עוף במילוי ירקות מוקפצים בציפוי פריך בתנור

על ידי 6 בספטמבר 2016

אגרול זה אחד המאכלים הטעימים שהגיעו מהמטבח הסיני. אז למה לא להפוך אותו לארוחה? חזה עוף מגולגל במילוי הירקות שאנחנו מכירים מהאגרול: כרוב, גזר ונבטים - ואפילו לא מטוגן אלא בתנור! קלי קלות להכנה, כל כך טעים וכל כך מפנק. חזה עוף במילוי ירקות אגרול זה מה שאתם צריכים על שולחן האוכל שלכם!

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות
  • כמות : 5-6 יחידות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • פורסים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • קוצצים את הכרוב לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • חתוכים את הגזר לרצועות בעובי חצי ש"מ על חצי ס"מ ובאורך של 4 ס"מ.
  • מחממים מחבת גדולה או ווק עם 3 כפות שמן קנולה.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הגזר הכרוב והנבטים.
  • מקפיצים 2-3 דקות על להבה גבוהה.
  • מוסיפים מלח פלפל וקצת שמן שומשום ומקפיצים ומערבבים עוד 2-3 דקות.
  • מכבים את האש ומעבירים את תכולת המחבת לקערה ומחכים שהירקות יצטננו מעט.
  • בזמן שהירקות מתקררים - מנקים את חזה העוף ופורסים כל חצי פרפר ל3 פרוסות שניצלים (ניתן ומומלץ לבקש מראש מהקצב חזה עוף חתוך לשניצלים)
  • בעזרת פטיש שניצלים משטחים את חזה העוף והופכים אותו לדק בעובי 2-3 מילימטר. אבל לא יותר מדי...
  • מניחים נתח עוף על קרש חיתוך.
  • מכינים קערה עם פרורי לחם.
  • מכינים תבנית משומנת מעט לתנור (אפשר נייר אפייה. גם עושה את העבודה)
  • מכינים מספר קיסמים.
  • על חזה העוף מניחים חופן או שניים מכובדים מהירקות.
  • מגלגלים את חזה העוף באופן הדוק לסגירה - ונועצים קיסם שישמור עליו סגור.
  • מעבירים את חזה העוף הממולא לקערת הפרורים ומצפים אותו היטב מכל הכיוונים - ומניחים בתבנית.
  • חוזרים על הפעולה עד שגלגלנו את כל חזי העוף והם מונחים בתבנית.
  • מזליפים שמן זית בנדיבות על כל נתח מצופה.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל25 דקות.

זהו! מוכן!

מומלת לחתוך לעיגולים בעזרת סכין טובה.

להגיש עם רוטב טריאקי או חמוץ מתוק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: