5אלף 
הדפסה
אגרול חזה עוף – חזה עוף במילוי ירקות מוקפצים בציפוי פריך בתנור
אגרול זה אחד המאכלים הטעימים שהגיעו מהמטבח הסיני. אז למה לא להפוך אותו לארוחה? חזה עוף מגולגל במילוי הירקות שאנחנו מכירים מהאגרול: כרוב, גזר ונבטים - ואפילו לא מטוגן אלא בתנור! קלי קלות להכנה, כל כך טעים וכל כך מפנק. חזה עוף במילוי ירקות אגרול זה מה שאתם צריכים על שולחן האוכל שלכם!
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- כמות : 5-6 יחידות
מרכיבים
הוראות הכנה
- פורסים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
- קוצצים את הכרוב לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- חתוכים את הגזר לרצועות בעובי חצי ש"מ על חצי ס"מ ובאורך של 4 ס"מ.
- מחממים מחבת גדולה או ווק עם 3 כפות שמן קנולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הגזר הכרוב והנבטים.
- מקפיצים 2-3 דקות על להבה גבוהה.
- מוסיפים מלח פלפל וקצת שמן שומשום ומקפיצים ומערבבים עוד 2-3 דקות.
- מכבים את האש ומעבירים את תכולת המחבת לקערה ומחכים שהירקות יצטננו מעט.
- בזמן שהירקות מתקררים - מנקים את חזה העוף ופורסים כל חצי פרפר ל3 פרוסות שניצלים (ניתן ומומלץ לבקש מראש מהקצב חזה עוף חתוך לשניצלים)
- בעזרת פטיש שניצלים משטחים את חזה העוף והופכים אותו לדק בעובי 2-3 מילימטר. אבל לא יותר מדי...
- מניחים נתח עוף על קרש חיתוך.
- מכינים קערה עם פרורי לחם.
- מכינים תבנית משומנת מעט לתנור (אפשר נייר אפייה. גם עושה את העבודה)
- מכינים מספר קיסמים.
- על חזה העוף מניחים חופן או שניים מכובדים מהירקות.
- מגלגלים את חזה העוף באופן הדוק לסגירה - ונועצים קיסם שישמור עליו סגור.
- מעבירים את חזה העוף הממולא לקערת הפרורים ומצפים אותו היטב מכל הכיוונים - ומניחים בתבנית.
- חוזרים על הפעולה עד שגלגלנו את כל חזי העוף והם מונחים בתבנית.
- מזליפים שמן זית בנדיבות על כל נתח מצופה.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל25 דקות.
זהו! מוכן!
מומלת לחתוך לעיגולים בעזרת סכין טובה.
להגיש עם רוטב טריאקי או חמוץ מתוק.