מתכונים קלים מרקים מרק חומוס בוכרי

מרק חומוס בוכרי

מאת ויקה גורשטיין - בביוב
מרק חומוס בוכרי

מרק חומוס בוכרי

על ידי 26 בדצמבר 2013

מרק חומוס בסגנון בוכרי שיחמם לכם את לילות החורף הקרים. מרק עשיר בטעמים, משביע וטעים מאוד. מרק חומוס בוכרי הוא מרק חמצמץ, מלא כוסברה ומומלץ במיוחד!

מומלץ להכין את המרק יום לפני ההכנה כיוון שהטעמים שלו משביחים כשוהא יושב לילה במקרר.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מסננים את החומוס ממי ההשרייה.
  • מקלפים את הבצלים - ומשאירים אותם שלמים.
  • מניחים בסיר גדול יחד עם העגבניות וגרגרי החומוס.
  • מוסיפים את המים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש בינונית עד שהחומוס מתחיל להתרכך.
  • מוסיפים את חלקי העופות, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לבשל עוד שעה עד שהחומוס והעופות מתרככים מאוד.
  • בעזרת כף מחוררת מוציאים את הבצלים והעגבניות מהמים לקערה. מקלפים את העגבניות (תבדקו שלא נשארה קליפה בסיר).
  • טוחנים את הבצלים והעגבניות באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון - ומחזירים את הרסק למרק.
  • מבשלים עוד רבע שעה על להבה נמוכה מאוד.
  • טועמים ומתקנים תיבול.

זהו! מוכן!

שמים את הסיר במרכז השולחן ולידו קערה עם כוסברה קצוצה וקנקן עם מיץ לימון סחוט (ללא תוספות!) מגישים לכל אחד קערת מרק עם נתח עוף - וכל אחד מוסיף לעצמו כוסברה ומיץ לימון לפי הטעם.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: