4.1אלף
הדפסה
תבשיל כתף בקר עם ירקות שורש ברוטב יין אדום
כתף בקר עם ירקות שורש טעימים ברוטב של יין - מושלם לימי החורף הקרים. התבשיל יושב בסיר יותר מ3 שעות והבשר יוצא רך בצורה יוצאת דופן, יחד עם ירקות השורש שנותנים את הטעמים שלהם לתבשיל. תבשיל כתף בקר עם ירקות שורש ברוטב יין - זה בדיוק מה שאתם צריכים על השולחן שלכם בימים הקרים.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 3h 30 min
מרכיבים
- כתף בקר - קילו - חתוך לקוביות
- קמח - 2 כפות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- טימין - גבעול טרי או רבע כפית יבש
- תפוחי אדמה - 2 גדולים
- גזרים - 4
- בצלים - 2
- ראש סלרי - 1
- שורש פטרוזיליה - 1
- פטריות - סלסלה
- יין אדום יבש - בקבוק (750 מ''ל)
- מים רותחים - ליטר וחצי
- עלי דפנה - 3-4
- שמן זית - 5 כפות
הוראות הכנה
- שמים את קוביות הבשר בקערה ומוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל - ומערבבים היטב שכל הנתחים מצופים קמח.
- מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות גסות.
- את הבצל חותכים לשמיניות.
- את הפיטריות מנקים ושמים בצד שלמות.
- מחממים 4 כפות שמן זית בסיר גדול ועבה.
- כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משחים מכל הכיוונים - ומוציאים לקערה נקייה.
- מוסיפים כף שמן.
- מוסיפים את כל הירקות חוץ מהפטריות.
- מטגנים תוך ערבוב - 5 דקות עד שהבצל מתחיל להשחים.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור וטימין ומערבבים
- מוסיפים את כל היין האדום ומערבבים עם כף עץ - ותוך כדי ערבוב מגרדים את קרקעית הסיר מכל מה שנדבק (אלו הרכיבים הכי טעימים!)
- מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ועוד ס"מ. (בערך 1.2 ליטר מים רותחים - תלוי בסיר שלכם...)
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבינונית נמוכה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים שעתיים על אש נמוכה.
- פותחים את הסיר - מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
- סוגרים את הסיר לעוד שעה וחצי.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.