תבשיל בשר טחון ותפוחי אדמה

תבשיל מתקתק עם טעם מפתיע של בשר טחון עם תפוחי אדמה וירקות. המתקתקות של התבשיל מגיעה מדבש אשר יחד עם סויה ומעט מיץ לימון מעדנים את הטעמים ומתקבל תבשיל מתקתק, טעים ומפתיע.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- תפוחי אדמה - 3 גדולים
- בצל - אחד בינוני
- גזר - אחד בינוני
- שום כתוש - 2 שיניים
- קישוא - 1 גדול או 2 קטנים
- פלפל אדום - 1
- פפריקה מתוקה - כף גדושה
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- דבש - 2 כפות
- סויה - כף וחצי
- מיץ לימון - כף
- שמן זית - 3 כפות
הוראות הכנה
- פורסים את הבצל לחצי פרוסות.
- פורסים את הגזר לפרוסות.
- חותכים את הקישואים לקוביות גסות.
- חותכים את הפלפל האדום לחתיכות גסות
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות - או קוביות מי שרוצה.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח.
- כשהוא חם מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עד שתפוחי האדמה משחימים יפה יפה מכל הצדדים.
- מוסיפים את הקישואים, הפלפל והשום וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומערבבים.
- מוסיפים את הדבש, הסויה, הלימון והפלפל השחור - ומערבבים.
- סוגרים עם מכסה ומבשלים כ-20 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה.
זהו! מוכן!
בתאבון!