3.1אלף
הדפסה
שקשוקת בשר וחומוס
השדרוג הכי טוב שאפשר לעשות לשקשוקה. גם חריפות טובה, גם בשר וגם חומוס. מה יכול להיות יותר טוב? שקשוקת בשר וחומוס עם פלפל עוקצני זו ארוחה שחובה להכין לכל החבר'ה. המתכון יכול להספיק ל3-12 סועדים. רק מוסיפים ביצים, מכינים מספיק טחינה ולחם - ועפים על השקשוקה הכי מיוחדת, טעימה ומפנקת.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- ביצים - כמספר הסועדים
- בצל - אחד גדול
- פלפל אדום - 1
- פלפל חלפיניו - לא חובה - לאמיצים בלבד גם חצי יספיק. אפשר להחליף בכף פלפל צ'ומה
- עגבניות - 4 גדולות ובשלות במיוחד
- רסק עגבניות - 100 גרם
- גרגרי חומוס מבושלים - כוס (מהקפואים בסופר)
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - חצי כפית
- זרעי כוסברה טחונה - חצי כפית
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - חצי כוס
- שמן קנולה - לפי הצורך
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל גס
- קוצצים את הפלפל האדום גס.
- חותכים את החלפיניו לעיגולים בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את העגבניות לקוביות גסות.
- בסיר רחב ושטוח מחממים שמן קנולה.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל והפלפלים ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את העגבניות וגרגרי החומוס ומערבבים ומטגנים עוד 3 דקות.
- מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות וחצי כוס מים.
- מערבבים ומביאים את הכל לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור לפחות 15 דקות - עד שעתיים. כל המרבה הרי זה משובח. אם במהלך הבישול - התערובת מתייבשת - מוסיפים שמינית כוס מים.
- לאחר זמן הבישול - מסירים את המכסה - ומוסיפים את הביצים ומחזירים את המכסה.
- לאחר 2 דקות - פותחים את המכסה, מערבבים בזהירות עם כף עץ את הלבן של הביצה עם הרוטב ומחזירים את המכסה.
- מבשלים עד לדרגת הבישול של הצהוב שאוהבים. אני אוהב וול-דאן אז אני מבשל לפחות 10 דקות. מי שאוהב פחות שיבדוק כל 2-3 דקות עם כף עץ בעדינות את רמת הרכות של הצהוב.
זהו! מוכן!
מגישים עם טחינה טובה ומלא לחם או חלה או בצק אחר.