מתכונים קלים מתכוני בשר שקשוקת בשר וחומוס

שקשוקת בשר וחומוס

מאת אסף כהן
שקשוק עם בשר וחומוס

שקשוקת בשר וחומוס

על ידי 18 בינואר 2015

השדרוג הכי טוב שאפשר לעשות לשקשוקה. גם חריפות טובה, גם בשר וגם חומוס. מה יכול להיות יותר טוב? שקשוקת בשר וחומוס עם פלפל עוקצני זו ארוחה שחובה להכין לכל החבר'ה. המתכון יכול להספיק ל3-12 סועדים. רק מוסיפים ביצים, מכינים מספיק טחינה ולחם - ועפים על השקשוקה הכי מיוחדת, טעימה ומפנקת.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל גס
  • קוצצים את הפלפל האדום גס.
  • חותכים את החלפיניו לעיגולים בעובי חצי ס"מ.
  • חותכים את העגבניות לקוביות גסות.
  • בסיר רחב ושטוח מחממים שמן קנולה.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל והפלפלים ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
  • מוסיפים את העגבניות וגרגרי החומוס ומערבבים ומטגנים עוד 3 דקות.
  • מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות וחצי כוס מים.
  • מערבבים ומביאים את הכל לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור לפחות 15 דקות - עד שעתיים. כל המרבה הרי זה משובח. אם במהלך הבישול - התערובת מתייבשת - מוסיפים שמינית כוס מים.
  • לאחר זמן הבישול - מסירים את המכסה - ומוסיפים את הביצים ומחזירים את המכסה.
  • לאחר 2 דקות - פותחים את המכסה, מערבבים בזהירות עם כף עץ את הלבן של הביצה עם הרוטב ומחזירים את המכסה.
  • מבשלים עד לדרגת הבישול של הצהוב שאוהבים. אני אוהב וול-דאן אז אני מבשל לפחות 10 דקות. מי שאוהב פחות שיבדוק כל 2-3 דקות עם כף עץ בעדינות את רמת הרכות של הצהוב.

זהו! מוכן!

מגישים עם טחינה טובה ומלא לחם או חלה או בצק אחר.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: