4.8אלף 
הדפסה
קנלוני בשר עם פטריות וגזר
קנלוני הם צינורות פסטה שניתן למלא בשלל מילוים שונים - הפעם אנחנו ממלאים את הקנלוני בבשר עם פטריות וגזר בתיבול עם עגבניות עם רוטב בסגנון דומה. קנלוני בשר עם גזר ופטריות זו מנה טעימה מאוד, כייפית ונהדרת שמתאימה לכל עת.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 15 קנלוני - 4-5 מנות
מרכיבים
- קנלוני - 15 יחידות
- בשר טחון - חצי קילו
- גזרים - 2
- פטריות - סלסלה
- בצל - 1 וחצי
- רסק עגבניות - 300 גרם (3 קופסאות קטנות)
- כוסברה טריה - 2 כפות קצוצות
- מים - כוס
- שמן זית - לפי הצורך
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- אורגנו - חצי כפית
הוראות הכנה
מכינים את המלית
- לוקחים בצל אחד וגזר אחד וחצי מסלסלת הפטריות - וקוצצים אותם קטן (קוביות של חצי ס"מ)/
- מחממים 3 כפות שמן הזית במחבת גדולה או סיר רחב ושטוח.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף והגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מצ'טקמקות ומוציאות את כל הנוזלים שלהן.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מחליף את צבעו לחלוטין לאפור.
- מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
- מוסיפים 100 גרם רסק עגבניות ומערבבים ומבשלים עוד 2 דקות.
- מכבים את האש, מפזרים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
- מעבירים לקערה להתקררות.
מכינים את הרוטב
- חותכים את חצי הבצל לפרוסות ומפרידים את הטבעות.
- את חצי סלסלת הפטריות - פורסים גם לפרוסות.
- את הגזר שנשאר - קוצצים קטן.
- באותו הסיר של המלית - מחממים עוד 2 כפות שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
- מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים 200 גרם רסק עגבניות, מלח, פלפל וחצי כפית אורגנו.
- מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה - מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש.
ממלאים את הקנלוני
- מדליקים תנור ל180 מעלות.
- כשהמלית התקררה לטמפ' שאפשר לגעת בה - ממלאים בה את הקנלוני - דוחסים היטב ומניחים בתבנית עם שוליים גבוהים.
- מסדרים את הקנלוני בתבנית בצפיפות(מומלץ שזו תהיה תבנית שמתאימה בדיוק לכמות הקנלוני ולא גדולה מדי).
- שופכים את הרוטב על הקנלוני ומוודאים שכל הקנלוני מכוסים רוטב גם בצדדים.
- מכניסים את הקנלוני לתנור ל20 דקות.
- לאחר 20 דקות - מוסיפים חצי כוס מים מסביב לקנלוני - וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם סלט טרי. (3-4 קנלוני מהווים מנה יפה ומכובדת)