מתכונים קלים מתכוני בשר קנלוני בשר עם פטריות וגזר

קנלוני בשר עם פטריות וגזר

מאת אסף כהן
קנלוני בשר עם גזר ופטריות

קנלוני בשר עם פטריות וגזר

על ידי 21 בספטמבר 2014

קנלוני הם צינורות פסטה שניתן למלא בשלל מילוים שונים - הפעם אנחנו ממלאים את הקנלוני בבשר עם פטריות וגזר בתיבול עם עגבניות עם רוטב בסגנון דומה. קנלוני בשר עם גזר ופטריות זו מנה טעימה מאוד, כייפית ונהדרת שמתאימה לכל עת.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : 15 קנלוני - 4-5 מנות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את המלית

  • לוקחים בצל אחד וגזר אחד וחצי מסלסלת הפטריות - וקוצצים אותם קטן (קוביות של חצי ס"מ)/
  • מחממים 3 כפות שמן הזית במחבת גדולה או סיר רחב ושטוח.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף והגזר מתחיל להתרכך.
  • מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מצ'טקמקות ומוציאות את כל הנוזלים שלהן.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מחליף את צבעו לחלוטין לאפור.
  • מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
  • מוסיפים 100 גרם רסק עגבניות ומערבבים ומבשלים עוד 2 דקות.
  • מכבים את האש, מפזרים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
  • מעבירים לקערה להתקררות.

מכינים את הרוטב

  • חותכים את חצי הבצל לפרוסות ומפרידים את הטבעות.
  • את חצי סלסלת הפטריות - פורסים גם לפרוסות.
  • את הגזר שנשאר - קוצצים קטן.
  • באותו הסיר של המלית - מחממים עוד 2 כפות שמן זית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
  • מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים 200 גרם רסק עגבניות, מלח, פלפל וחצי כפית אורגנו.
  • מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה - מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש.

ממלאים את הקנלוני

  • מדליקים תנור ל180 מעלות.
  • כשהמלית התקררה לטמפ' שאפשר לגעת בה - ממלאים בה את הקנלוני - דוחסים היטב ומניחים בתבנית עם שוליים גבוהים.
  • מסדרים את הקנלוני בתבנית בצפיפות(מומלץ שזו תהיה תבנית שמתאימה בדיוק לכמות הקנלוני ולא גדולה מדי).
  • שופכים את הרוטב על הקנלוני ומוודאים שכל הקנלוני מכוסים רוטב גם בצדדים.
  • מכניסים את הקנלוני לתנור ל20 דקות.
  • לאחר 20 דקות - מוסיפים חצי כוס מים מסביב לקנלוני - וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט טרי. (3-4 קנלוני מהווים מנה יפה ומכובדת)

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: